ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων του οικισμού των Βασιλικών καθώς και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού μέσω του οποίου τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Θέρμης.

Το εσωτερικό δίκτυο θα είναι, σύμφωνα με τη μελέτη συνολικού μήκους 12,5km με 221 φρεάτια. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 3,5km αγωγού και 54 φρεάτια στον οικισμό των Βασιλικών και συγκεκριμένα στους δρόμους με τις παρακάτω ονομασίες : Προφήτη Ηλία, Νεάρχου, Νικόμαχου, Κρατερού, Αγ. Αναστασίας, Αγγέλων, Στ. Πιπινίκα, Αλ. Φλέμιγκ, Αθ. Κοτζιά, Τιμολέοντος, Ανθεμούντος, Πολυγύρου, Βουζιάρι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου οι επόμενοι δρόμοι στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστεί το αποχετευτικό δίκτυο είναι οι εξής: το υπόλοιπο τμήμα της Αγ. Αναστασίας, Περικλέους Μίλωνος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Βακούφικο Χάνι.

Ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός ξεκινά από το δυτικό όριο του οικισμού Βασιλικών, 200m νότια του χ. Ανθεμούντα, και με μία διαδρομή συνολικού μήκους 12,75km καταλήγει στα όρια της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θέρμης. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 8,2km αγωγού και 172 φρεάτια στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό (Κ.Α.Α.). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου κατασκευάζεται το τμήμα Κ.Α.Α. που βρίσκεται στην πλευρά δίπλα στην Ε.Ε.Λ. Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο