SL372808 Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντ. Μακεδονίας με τη συμμετοχή των δημάρχων, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Θεοφάνη Παπά και του προέδρου του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Για άλλη μια φορά, το θέμα ήταν η μεταφορά των μαθητών καθώς από αύριο οι λεωφορειούχοι θα απέχουν από το μεταφορικό έργο αφού αποσύρθηκε η τροπολογία που ρύθμιζε το θέμα της καταβολής οφειλών των προηγούμενων ετών. Οι δήμαρχοι απαιτούν άμεση λύση του προβλήματος, ενώ η ΠΕΔΚΜ έχει ήδη συντάξει και στείλει στους βουλευτές σχετική τροπολογία που πρέπει κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο.

  Η ανακοίνωση της ΠΕΔΚΜ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/10/2014 και ώρα 19:00 έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της ΠεριφερειακήςΈνωσης Δήμων ΚεντρικήςΜακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με θέμα “Μεταφορά μαθητών” στον νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των λεωφορειούχων από το μεταφορικό έργο από 29-10-2014, επειδή αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που ρύθμιζε το ζήτημα της καταβολής οφειλών προηγούμενων σχολικών ετών (2012-2013, 2013-2014).
Δυστυχώς τα τελευταία έξι χρόνια μονίμως παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει οριστική λύση σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και να χάνονται διδακτικές ώρες.

Όλοι οι δήμοι της ΠΕΔ-ΚΜ απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος για να μεταφέρονται οι μαθητές με ασφάλεια στα σχολεία τους. Η ΠΕΔ-ΚΜ ήδη συνέταξε και απέστειλε στους βουλευτές όλων των κομμάτων, σχετική νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία), η οποία πρέπει να κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο του δημοσιονομικού ελέγχου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΕΔΚΜ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-ΘράκηςΜιχαήλ Πεζίκογλου


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο