ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

koukoulopoulo23sΤο ζήτημα της ευλογιάς των προβάτων, του μελιταίου πυρετού και των επιπτώσεων που υπάρχουν στο ζωικό κεφάλαιο έθεσαν οι κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνάντηση που είχαν, χθες, με τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο στο δημαρχείο Θέρμης μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Από την πλευρά του ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε τη στενότερη συνεργασία των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές αρχές, υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους, ότι θα καταβληθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις καθώς και ότι το υπουργείο εξετάζει την εφαρμογή προγράμματος μαζικών εμβολιασμών των ζώων.
Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με βαμβακοπαραγωγούς των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα των καταστροφών στις βαμβακοφυτείες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενου διαστήματος. Ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι άμεσα ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών, σημειώνοντας ότι για να δοθούν αποζημιώσεις θα πρέπει να υπάρχει διαπιστωμένη ζημιά σε ποσοστό 30{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} ανά περιφερειακή ενότητα.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης Θεόδωρος Γκουστίλης, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας Γιάννης Ταχματζίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Μπάτος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης και ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Στέλιος Βογιατζής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο