SL372808Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών ήταν το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, χθες στις 22/9/2014 καθώς, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει μεταφορά για τους μαθητές του Ν. Θεσσαλονίκης, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Μετά το αδιέξοδο των διαγωνισμών, και τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΠΕΔΚΜ, ψηφίστηκε τροπολογία στη βουλή η οποία προβλέπει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για όσα δρομολόγια δεν κατατέθηκαν προσφορές στους διαγωνισμούς χωρίς όμως να προβλέπει την αναδρομική πληρωμή των μεταφορέων για το χρονικό διάστημα μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.
Επειδή οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης για το μεταφορικό έργο, για το οποίο δεν υπήρχε ενδιαφέρον στον πρώτο διαγωνισμό, καθώς και η υπογραφή των συμβάσεων μετά από διαπραγμάτευση απαιτούν χρόνο και ήδη δεν υπάρχει μεταφορά για τους μαθητές στο Ν. Θεσ/νίκης για πάνω από 10 μέρες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ ζητά
α) από την Περιφέρεια να συμπτύξει κατά το δυνατόν τους απαιτούμενους χρόνους των διαδικασιών της διαπραγμάτευσης και να προχωρήσει γρήγορα τις απαραίτητες διαδικασίες και
β) από όλους τους βουλευτές του νομού να συντονιστούν και να πιέσουν, ώστε άμεσα να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη βουλή η τροπολογία που να εξασφαλίζει την αναδρομικότητα των πληρωμών των μεταφορέων ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το μεταφορικό έργο, αμέσως μετά τη διαπραγμάτευση, πριν από τον έλεγχο της προσυμβατικής διαδικασίας από το ελεγκτικό συνέδριο και πριν από την υπογραφή των συμβάσεων.
Στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση και λύση του προβλήματος εντός της εβδομάδας, θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ παρουσία όλων των δημάρχων του Ν. Θεσσαλονίκης για να αποφασιστούν εκ νέου τα επόμενα κινηματικού χαρακτήρα βήματα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης μαζί με τους γονείς και τους μαθητές.
Στο ίδιο πλαίσιο τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία μαθητών του ΕΠΑΛ Λαγκαδά, τον εκπροσώπο της Ένωσης Γονέων Δήμου Θέρμης Χρόνη Μακρίδη και τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης Γιώργο Θώμογλου παρουσία του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη και των υπευθύνων Παιδείας του Δήμου Λαγκαδά κ.κ. Γεωργιάδη και Πιπινίκα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν οι ευθύνες αφενός της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας σε σχέση με την καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών διενέργειας των διαγωνισμών, και αφετέρου του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με την απόρριψη του άρθρου για την αναδρομικότητα από την τροπολογία του ΥΠΕΣ, το οποίο έδινε λύση στο πρόβλημα, ενώ αποφασίστηκε η από κοινού κινηματική δράση στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει λύση μέσα στην εβδομάδα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο