nipiagwgeio1Αύριο Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν, από τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τα εγκαίνια του διδακτηρίου που θα στεγάσει το 2ο 2θέσιο Νηπιαγωγείο στο Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης. Το νέο αυτό διδακτήριο μαζί με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενισχύουν τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές του οικισμού και καλύπτουν τις ανάγκες των νηπίων της περιοχής.
Το διδακτήριο και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκονται στην οδό Στεφάνου Καζαντζή στο Κάτω Σχολάρι και έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά: (α) Το νηπιαγωγείο έχει συνολικό εμβαδόν 320,14 τ.μ και αποτελείται από δύο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα και αποθήκη τροφίμων, γραφείο νηπιαγωγών , τουαλέτες ενηλίκων, νηπίων και ΑΜΕΑ και διάδρομους και (β) η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι ένα διώροφο κτίσμα, με εμβαδό ισογείου 98,83τ.μ, τουαλέτες, κουζίνα και ημιυπόγειο βοηθητικό χώρο εμβαδού 98,83 τμ. Τέλος, ο χώρος της αυλής είναι διαμορφωμένος με τμήματα πλακόστρωσης , χώρους πράσινου και περίφραξη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
• Το έργο δημοπρατήθηκε από τον πρώην Δήμο Μίκρας στις 19-10-2010 με ανοικτή δημοπρασία. Ωστόσο, μετά από σειρά ενστάσεων και μετά από την εξέτασή τους από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η σύμβαση της εκτέλεσης του έργου υπογράφηκε το 2012.
• Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ε.Π. Μακεδονία -Θράκη 2007-2013», στις 18-06-2012. Η κατασκευάστρια εταιρεία εγκαταστάθηκε στο έργο στις 29-8-2012 και η αρχική συμβατική προθεσμία ήταν έξι (6) μήνες.
• Ο αρχικός προϋπολογισμός της μελέτης δημοπράτησης του έργου ήταν € 1.000.000 με ΦΠΑ και η τελική σύμβαση ανήλθε στο ποσόν των €640.000.
• Το έργο πήρε παρατάσεις που εγκρίθηκαν με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Διαχειριστικής Αρχής, έως τις 29-8-2013 λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που εμπόδιζαν την κατασκευή αλλά και λόγω επικαιροποιήσεων της αρχικής μελέτης εξαιτίας τροποποιήσεων στη σχετική νομοθεσία.
• Το έργο τελείωσε στις 29-8-2013 και παραδόθηκε προς χρήση με πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής στις 9-1-2014 λόγω της καθυστέρησης των ποιοτικών ελέγχων από τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου, μια διαδικασία που εφαρμόζεται για τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο