Petrucciani (1)ΤΕΤΑΡΤΗ 3|09 Jazz cinema – Jazz concert  Michel Petrucciani

Είσοδος Ελεύθερη – Ώρα έναρξης : 20.30

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο
Πριν την  έναρξη της προβολής θα παρακολουθήσουμε Συναυλία Jazz του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης με το Σύνολο Domus Project.Ένα διαφωτιστικό κινηματογραφικό πορτρέτο του πιανίστα-φαινομένου της τζαζ, Μισέλ Πετρουτσιανί που έμεινε στην ιστορία για το ηλεκτρικό του παίξιμο, το εξωγήινα γρήγορο δεξί του χέρι και το μόλις 90 εκατοστών ύψος του.
«Μισώ να χάνω χρόνο» δηλώνει ευθαρσώς ο Πετρουτσιανί στην αρχή του ντοκιμαντέρ και στη συνέχεια τον παρακολουθούμε να χτίζει μια μυθική καριέρα και μια ζωή ιλιγγιώδη και ακραία μέχρι και τον χαμό του, σε ηλικία 36 ετών, στη Νέα Υόρκη.
Από τους μυθικούς αυτοσχεδιασμούς και τις μαγευτικές συνθέσεις του μέχρι το πάθος του για το φαγητό, τις γυναίκες, το κρασί και τα ναρκωτικά, ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Il Postino» Μάικλ Ράντφορντ χρησιμοποιεί άφθονο αρχειακό υλικό από προσωπικές του στιγμές και συνεντεύξεις με κοντινά του πρόσωπα, για να σκιαγραφήσει το πορτρέτο ενός περφεξιονίστα μουσικού.
Και γινόμαστε μάρτυρες της μαγεμένης ζωής ενός ανθρώπου ο οποίος κέρδιζε λίγα λεπτά ζωής κάθε φορά που τα δάχτυλά του άγγιζαν τα πλήκτρα.

Σκηνοθεσία: Michael Radford
Σενάριο: Michael Radford
Φωτογραφία: Sophie Maintigneux
Μοντάζ: Yves Deschamps
Eμφανίζονται: Alexandre Petrucciani, Aldo Romano, Frank Cassenti, Joe Lovano
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 102′
Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο