ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:


Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27/8  η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης παρουσία των βουλευτών κκ. Σάββα Αναστασιάδη, Θεόδωρου Καράογλου και Σταυρούλας Ξουλίδου. Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου και οι χαιρετισμοί των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Θέρμης, ζήτησε από τους βουλευτές που ήταν παρόντες να στηρίξουν την αυτοδιοίκηση στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα καθώς είναι η μόνη βαθμίδα διοίκησης που είναι τόσο κοντά στον πολίτη και έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από τις πολιτικές λιτότητας τα τελευταία χρόνια και να τη βοηθήσουν να πάρει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσει να συνδράμει την χώρα στην έξοδο της από την κρίση.

Στη συνέχεια, συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για την επιτυχία τους τονίζοντας ότι «με δεδομένη την αγάπη όλων για τον τόπο και τους ανθρώπους του, θα ανταποκριθούμε σε αυτό που οι πολίτες προσδοκούν από μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ο καθένας από εκεί που τον έταξε η κρίση του λαού της Θέρμης να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και της λειτουργίας, να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δήμου μας και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για όλους τους πολίτες του δήμου μας». Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως με βάση την ιστορία, την εμπειρία και τον πολιτικό πολιτισμό που διακρίνει τους αιρετούς στο δήμο Θέρμης «θα κρατήσουμε ψηλά τη λειτουργία των οργάνων του δήμου και κυρίως του δημοτικού μας συμβουλίου ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων αυτών που μας επέλεξαν για να διοικήσουμε αυτόν το δήμο».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Το ζητούμενο, όπως δήλωσε, είναι να τιμήσουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι τον όρκο που δίνουν σήμερα για τον τόπο και την κοινωνία, ακόμη και απέναντι σε μια κεντρική διοίκηση που δεν τηρεί πάντα τους δικούς της όρκους. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε παρουσία, προσφορά και ικανότητες.
Η εκλογή, όπως δήλωσε, στο δημοτικό συμβούλιο για την Παρέμβαση Πολιτών δεν σημαίνει προσωπική καταξίωση. Το σημαντικό είναι το κριτήριο στο δημοτικό συμβούλιο να είναι η ικανοποίηση της κοινωνίας, την οποία πρέπει να υπηρετούμε για την οποία αν χρειαστεί να αγωνιστούμε θα πρέπει να πούμε και τα μεγάλα όχι απέναντι σε όλους αυτούς που μικραίνουν τη ζωή μας και τα όνειρά μας.
Τέλος τόνισε την ανάγκη να εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να βοηθήσουμε τον τόπο να ξεπεράσει την κρίση σημειώνοντας ότι στην προσπάθεια αυτή η Παρέμβαση Πολιτών θα είναι συμμέτοχοι και κριτές

Στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Φάνης Καρκατζούνης ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους και διαβεβαίωσε ότι οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα υπερασπίζονται με όλες τους τις δυνάμεις τα λαϊκά συμφέροντα χωρίς να κουράζονται και να σταματήσουν ούτε μια μέρα.
Τέλος, πήρε τον λόγο ο επικεφαλής του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, Δημήτρης Βλαχομήτρος σημειώνοντας ότι η χώρα και ο δήμος ζουν σε μεγάλη οικονομική κρίση με τεράστιες συνέπειες στους πολίτες και του συνδημότες. Τόνισε ότι το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής θα παλέψει και θα στηρίξει τις προεκλογικές δεσμεύσεις ενώ κάλεσε το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια, τους άνεργους , τους εργαζόμενους και τη νεολαία για ανατροπή και ειρήνη.
Ακολούθησε η ορκωμοσία, θρησκευτική και πολιτική, ανάλογα με την επιλογή του καθενός από τους εκλεγμένους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο