DSCN0976DSCN0984DSCN0986DSCN0987DSCN0992DSCN0995

Η ανάπτυξη ταχυτήτων πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές, δημιουργεί προβλήματα οδικής ασφάλειας, κυρίως όταν πρόκειται για οδούς που διέρχονται μπροστά από χώρους συνάθροισης παιδιών, όπως σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές.
Δυστυχώς, οι οδηγοί σπάνια τηρούν τα επιβαλλόμενα όρια ταχύτητας που υποδεικνύονται από τις πινακίδες σήμανσης και η αστυνόμευση όλων των δρόμων είναι αδύνατον να γίνει.
Ο Δήμος Θέρμης, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική, και με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χρησιμοποιεί μέσα για την επιβολή της μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την προμήθεια επιβραδυντών ταχύτητας (τα γνωστά «σαμαράκια») και αντανακλαστικών καρφιών (κοινώς «μάτια γάτας»), άρχισε η τοποθέτησή τους, σε θέσεις, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αιτήματα πολιτών ή από προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Σαμαράκια τοποθετήθηκαν ή θα τοποθετηθούν σε οδούς των οικισμών Θέρμης, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου και Αγίας Παρασκευής. Μάτια γάτας τοποθετήθηκαν στους οικισμούς Θέρμης, Κ. Σχολαρίου και Ταγαράδων.
Τα σαμαράκια συνοδεύονται και από τις κατάλληλες πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης (προειδοποιητική για το σαμαράκι και ρυθμιστική για το όριο ταχύτητας), προκειμένου να ενημερώνονται οι διερχόμενοι οδηγοί και να μειώνουν την ταχύτητα του οχήματός τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο