Ενημέρωση

Φεβ
19
2019

Υγειονομική κάλυψη στο ¨γύρο της Νέας Ραιδεστού” παρείχαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης.
Συγκεκριμένα η Ομάδα διέθεσε τέσσερις εθελοντές της, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα ο “γύρος της Νέας Ραιδεστού” , ενώ ήταν  πανέτοιμη και πλήρως  εξοπλισμένη ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό παρουσιαζόταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
Όπως είναι γνωστό με αποκλειστικό στόχο την διάδοση της ποδηλασίας στη πόλη διοργανώθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Ραιδεστού, το περασμένο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, με τίτλο «Ο Γύρος της Νέας Ραιδεστού με ποδήλατο».

Συνέχεια »

Φεβ
19
2019

Με γιορτινή διάθεση ο Δήμος Θέρμης υποδέχεται τους δημότες και τους επισκέπτες του, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Αποκριά και τα Κούλουμα του 2019, όπου κυριαρχούν το κέφι, η ζωντάνια, το τραγούδι και ο χορός.  Ημέρες γλεντιού, καρναβαλιού και ξεγνοιασιάς μας επιφυλάσσουν τα εορταστικά δρώμενα με τίτλο “Αποκριά του 2019”, που θα πραγματοποιηθούν στο Πλαγιάρι, τη Θέρμη, τα Βασιλικά, τον Τρίλοφο και τη Σουρωτή με άρωμα παράδοσης και αναβίωση εθίμων με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον.  Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και στηρίζονται στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας  το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο.
Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες θα διασκεδάσουν σε κάθε γωνιά του Δήμου μέχρι να πέσει η αυλαία του καρναβαλιού συμμετέχοντας με πολύ κέφι σε όλες τις εκδηλώσεις, όπως επιτάσσει η παράδοση της Σαρακοστής.Συνέχεια »

Φεβ
19
2019

Κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Θέρμης,  διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως η πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής, παρά τα χρόνια της κρίσης, είναι   να αναβαθμίζει διαρκώς το εύρος της Κοινωνικής της Παρέμβασης κάτι το οποίο θα συνεχιστεί  και τα επόμενα χρόνια.

Συνέχεια »

Φεβ
18
2019

Με όχημα την αγάπη και την προσφορά, τον ανθρωπισμό και πάνω από όλα τον εθελοντισμό περισσότερα από 100 παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων οχτώ Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Θέρμης, χόρεψαν χθες Κυριακή 17 Φεβρουαρίου για τη «Λάμψη» στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και φωτίζοντας μία νέα κατεύθυνση  αντίθετα στο κλίμα της μιζέριας και της ανασφάλειας που επικρατεί. Με την εθελοντική τους πράξη χθες, τα παιδιά μας, αποτέλεσαν ένα ζωντανό παράδειγμα – αντιστάθμισμα στην ανισότητα αλλά  και σκληρότητα της σημερινής μας εποχής,  αντίδοτο στον υλισμό και στην αδιαφορία απέναντι στον πόνο, τη δυστυχία και στην ανάγκη των συνανθρώπων μας. Η φιλανθρωπική εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Θεάτρου του Ποτιστικού Κέντρου Θέρμης και πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου που ήταν η 15η Φεβρουαρίου. Σε αυτή συμμετείχαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα των Συλλόγων:  Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης,  Ποντίων «Παναγία Σουμελά» Θέρμης, Σερραίων κατοίκων Θέρμης, του Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού, του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων, των Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης, του  Πολιτιστικού Συλλόγου Σουρωτής «Η Πηγή», και του  Λαογραφικού Συλλόγου  Νέου Ρυσίου «Η Αρετσού». Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θέρμης και ευχαρίστησε όλους τους Συλλόγους τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και τη συνεχή και άριστη συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Συνέχεια »

Φεβ
15
2019

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσε, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους Ταγαράδες, την Αγία Παρασκευή τη Σουρωτή και τα Βασιλικά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 3,6εκ. € για την επέκταση του δικτύου και στις συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας. Η τροφοδότηση των τεσσάρων Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2019.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης του Δημάρχου Θέρμης και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακουρά, υπογράφηκε και η Σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο Φυσικού Αερίου του υπό κατασκευή 2ου Γυμνασίου που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητας του Νέου Ρυσίου.

Συνέχεια »

Φεβ
15
2019

Αυξημένες οι συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων τις πρώτες βραδινές ώρες λόγω των τζακιών και της καύσης ξύλων και βιομάζας στο δήμο Θέρμης σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Ο δήμος Θέρμης είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα, μετά την Πάτρα, που αναπτύσσεται το Thermiair.gr, το πιλοτικό δίκτυο μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων του με το σύστημα “ΑΙΘΕΡΑΣ”, που παρουσίασε ο Ανδρέας Καζαντζίδης αναπ. καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου φυσικής της ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η χρήση των τζακιών και γενικότερα ξύλου και βιομάζας έχει αλλάξει τη σύσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αφού σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, σε όλους τους σταθμούς μέτρησης εμφανίζονται αυξημένες συγκεντρώσεις τον χειμώνα και κατά τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη.

Αποτελέσματα 15/2/2019 ώρα 13:17

Στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Αιωρούμενα σωματίδια στο δήμο Θέρμης: πρώτες μετρήσεις και μελλοντικές προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης ο κ. Καζαντζιδης παρουσίασε το πιλοτικό δίκτυο μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που λειτουργεί ο δήμος Θέρμης με φορέα υλοποίησης το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχεια »

Φεβ
15
2019

Πρόσκληση

Φεβ
14
2019

Τριάντα αγροτικά μηχανήματα κατέλυσαν στο γνωστό σημείο των αγροτικών κινητοποιήσεων στην ανατολική Θεσσαλονίκη που δεν είναι άλλος από τα “πράσινα φανάρια” . Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι χθες αγρότες από τη Θέρμη και την Επανομή συναντήθηκαν στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής με τα τρακτέρ τους εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που είχαν πάρει αρχές Φεβρουαρίου στο πλαίσιο σύσκεψης για συμμετοχή τους στις πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις. Στο σημείο βρίσκονται αγρότες από τον Τρίλοφο και Θέρμη αλλά και από την Επανομή.

Συνέχεια »

Φεβ
14
2019

Δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών παντοπωλείου για τους 258 δικαιούχους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου από τις 9.30-13.30 στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Στενημάχου 16) του Δήμου Θέρμης.
Στην πρώτη, για το 2019, διανομή θα δοθούν λάδι, ζάχαρη,ζυμαρικά, όσπρια, είδη ατομικής υγιεινής καθώς και είδη καθαριότητας. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει εκείνη τη μέρα να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ για την εξακρίβωση των στοιχείων τους. Συνέχεια »

Φεβ
14
2019

Ο Όμιλος Φίλων κυνηγών Δήμου Θερμής και περιχώρων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου και με την έναρξη της νέας χρονιάς πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, χθες Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. Σε μία όμορφη και σεμνή εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Θέρμης και περιχώρων,  αντάλλαξε ευχές για μία Καλή Χρονιά γεμάτη Υγεία, καλά κυνήγια και χωρίς ατυχήματα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος , ευχαρίστησε τη διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου για την άψογη συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης