Εκδηλώσεις

Σεπ
20
2019

Ο Σύλλογος Σερραίων Θέρμης, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος μια ακόμη Σερραϊκή Βραδιά, με παραδοσιακή μουσική και χορούς. Σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.30, στον Αλσό του Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη θα πραγματοποιηθεί το “Σερραϊκό Γλέντι” με τους Ζουρνάδες του Αρειστίδη Δράμαλη και την Παραδοσιακή Ορχήστρα Σαλονικιώτικο Τακίμι.

Τα χορευτικά  τμήματα του Συλλόγου, θα παρουσιάσουν ντόπιους σερραϊκούς παραδοσιακούς χορούς, με συνοδεία των Ζουρνάδων, που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Ζέττας.

Συνέχεια »

Σεπ
17
2019

 O Δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Sport4Values, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχει στην εκστρατεία #BeActive της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις παρακάτω δράσεις:

Γνωριμία με το Urban Άθλημα των Rollers την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 μ.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης.
Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 15 ετών.
Θα γίνει μάθημα για τα παιδιά που δοκιμάζουν για πρώτη φορά το άθλημα με απόλυτη ασφάλεια. Θα υπάρχει εξοπλισμός (πατίνια, προστατευτικά, κράνη κπλ) για όσα παιδιά δεν διαθέτουν δικό τους, ενώ θα πραγματοποιηθούν mini αγώνες για όσα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα την χρήση των Rollers!!
Θα δοθούν αναμνηστικά δελτία συμμετοχής και δώρα σε όλα τα παιδιά!
– Μάθημα Hatha Yoga για όλα τα επίπεδα και Breathwork & Reiki το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 μ.μ στο Φράγμα της Θέρμης (γήπεδο Βετεράνων) για όλους όσους θέλουν να νιώσουν ψυχική και πνευματική ευεξία απολαμβάνοντας τη φύση.

Η παραπάνω δράση απευθύνεται σε αθλούμενους όλων επιπέδων και θα υπάρχουν διαθέσιμα στρώματα για όσους δεν έχουν.

Η είσοδος και η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για όλους!

Συνέχεια »

Σεπ
13
2019

Πλήθος κόσμου αγκαλιάζει τις τελευταίες μέρες τις εκδηλώσεις του Σωματείου “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης” “Σταρεύτκα 2019”, με τις οποίες τιμά και φέτος, την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 και ολοκληρώνοπνται αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει Εσπερινό και Λιτανεία της Ιερής εικόνας στο Παρεκκλήσι Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Άλσος της Τούμπας, ενώ αύριο στο ίδιο μέρος θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.

Ανλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του επόμενου διημέρου παρουσιάζεται ακολούθως:

Συνέχεια »

Σεπ
6
2019

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης ανακοινώνει ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για Κοινωνικό Τιμολόγιο τύπου Α’ (για δικαιούχους ΚΕΑ) και τύπου Β’ (για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα), έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2019.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ κάνοντας χρήση προσωπικών κωδικών Τaxisnet. Στην ιστοσελίδα παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες-βήματα για την ορθή συμπλήρωση της φόρμας της αίτησης και το αποτέλεσμα της αίτησης κοινοποιείται άμεσα στον αιτούντα. Συνέχεια »

Σεπ
5
2019

Με τις  δέουσες τιμές και ένα πλούσιο πρόγραμμα θα εορταστούν και φέτος τα “22α Κοσμοσωτήρια”  που διοργανώνει ο Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης  από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά , το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: Συνέχεια »

Σεπ
4
2019

Τους πρώτους αντιδημάρχους όρισε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Την αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανέλαβε ο Απόστολος Τσολάκης, που στην προηγούμενη θητεία είχε στην ευθύνη του την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης. Στις θέσεις τους παραμένουν ως αντιδήμαρχοι ο Στέλιος Αποστόλου και ο Στέργιος Γκιζάρης, που ορίστηκαν εκ νέου, ο πρώτος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας και ο δεύτερος Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Τριλόφου, θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμης για την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μουστάκας. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 2019-2020 ΤΣΟΛΑΚΗΣΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 2019-2020 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 2019-2020 ΓΚΙΖΑΡΗΣ ΟΡΘΗ

Σεπ
4
2019

Με το πλούσιο πρόγραμμα των Ευμενείων 2019  γιορτάζει  η Καρδία την Γέννηση της Θεοτόκου το τριήμερο από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν αθλοπαιδιές και παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς, λαϊκή βραδιά, εκθέσεις εικαστικών, εργόχειρου και ειδών δώρου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Συνέχεια »

Σεπ
4
2019

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης ενημερώνει τους δικαιούχους του Επιδόματος Στέγασης ότι ολοκληρώθηκε έλεγχος των αιτήσεων που εγκρίθηκαν ΕΩΣ και 31 Μάρτιου 2019 και στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το εξάμηνο ισχύος τους.

  • Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν επέλθει μεταβολές στα στοιχεία τους κατά το τελευταίο εξάμηνο δεν ανανεώθηκαν και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα»Δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης (ένδειξη «Νέα αίτηση») από 3 Σεπτεμβρίου 2019. Εφόσον η αίτηση υποβληθεί στην υπηρεσία μας, θα προσκομίζεται νέο έντυπο συναίνεσης, καθώς και όποιο τυχόν άλλο δικαιολογητικό απαιτηθεί ανά αίτηση. Προσοχή: Για να μην χαθεί κάποιος μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση για αιτήσεις που έχουν αρχικά υποβληθεί από 01 Μαρτίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν και να εγκριθούν έως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Συνέχεια »

Σεπ
3
2019

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, δύο από τους δημιουργικότερους και πιο αγαπημένους συνθέτες και μουσικούς παρουσιάζουν στο Φράγμα της Θέρμης, μία συναυλία γεμάτη με αγαπημένα  τραγούδια και μελωδίες, στην οποία συμμετέχει η ορχήστρα σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης,  ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΣΑΞ.
Ο πολυγραφότατος Μίμης Πλέσσας στο πιάνο και ο Γιώργος Κατσαρός στο σαξόφωνο θα παίξουν αποσπάσματα από τις αμέτρητες επιτυχίες τους με την ορχήστρα και με εξαιρετικούς ερμηνευτές. Τα τραγούδια τους θα ερμηνεύσουν η μοναδική Λένα Αλκαίου, ο επί εικοσαετίας συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, Σπύρος Κλείσσας και η Τερέζα. Συνέχεια »

Σεπ
2
2019

Σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο του Τριαδίου, οι Circus Taradadan θα καταφέρουν να σας μαγέψουν με τα μοναδικά, τα περίπλοκα, τα αστεία, τα ευφάνταστα κόλπα τους, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσετε αγαπημένα έντεχνα τραγούδια με τον Παρασκευά Θεοδωράκη.
Η βραδιά θα ανοίξει με θέατρο δρόμου, παντομίμα, κλόουν, ακροβατικά & ζογκλερικά με τους Circο Taradadan, ενώ ο νέος Θεσσαλονικιός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός το Μουσικό Ταξίδι θα αναλάβει ο Παρασκευάς Θεοδωράκης.

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης