Εκδηλώσεις

Δεκ
13
2018

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις γα τις εργασίες του κτηματολογίου στις περιοχές όπου γίνεται η κτηματογράφηση. Μετά τη Σουρωτή, το Κ. Σχολάρι όπου έγινε επίσκεψη του κλιμακίου τη Δευτέρα που μας πέρασε, σήμερα ήρθε και του Αγ. Αντωνίου και της Περιστεράς.
Παράλληλα, σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων καταρτίζεται ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίων επισκέψεων ανά κοινότητα. Ο Α. Τσολάκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης ανέφερε ότι κλιμάκιο μηχανικών “θα επισκέπτεται κάθε κοινότητα μία μέρα συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας, η οποία θα ανακοινωθεί”. Συνέχεια »

Δεκ
13
2018

Μια εξόρμηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων και το Μουσείο Μαμούθ στο Ωραιόκαστρο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.
Περιηγήθηκαν στους χώρους με τα ομοιώματα και απολιθώματα που μετρούν χιλιάδες χρόνια, ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Εξέλιξης –ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με συλλογές από εργαλεία, απολιθώματα και βραχογραφίες– το Μουσείο Μαμούθ –η πρώτη προσπάθεια στη χώρα όπου εκτίθενται πραγματικά απολιθώματα μαμούθ από την εποχή των παγετώνων, συλλογές με πετρώματα και θαλασσινά απολιθώματα από την έρημο Σαχάρα– και το Πάρκο Θηλαστικών –με τα θηλαστικά του χτες και του σήμερα σε φυσικό μέγεθος. Συνέχεια »

Δεκ
13
2018

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών για μια ακόμη χρονιά αναβιώνει το έθιμο της «ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ» Ένα έθιμο των Χριστουγέννων όπου στα Βασιλικά οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των χρόνων. Πέρα από τον ουσιαστικό χαρακτήρα που είχε το έθιμο αυτό δηλαδή την εξασφάλιση κρέατος για μεγάλο χρονικό διάστημα [μέχρι την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ είχε και θρησκευτικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα αφού η σφαγή των χοίρων γινότανε την 3η μέρα των Χριστουγέννων όπου εορτάζεται η γιορτή του αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρα συμβολίζοντας έτσι το αίμα του Αγίου που χύθηκε στο όνομα του Ιησού Χριστού.
Επικράτησε δε να λέγεται γουρουνοχαρά γιατί ήταν κάτι που όλοι περιμένανε με μεγάλη χαρά αφού εκτός από το κρέας και το λίπος που εξασφάλιζε η οικογένεια για το υπόλοιπο της χρονιάς εξασφάλιζε το παιχνίδι για τα παιδιά [κάνανε το στομάχι μπάλα] καθώς και τσαρούχια για όλους από το δέρμα του γουρουνιού. Μιλάμε για οικιακή οικονομία σε όλο της το μεγαλείο αφού τίποτα δεν πάει χαμένο.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η «γουρουνοχαρά» των Βασιλικών θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 26/12/2018 στον αύλειο χώρο του συλλόγου και ώρα 12: 00 το μεσημέρι μέχρι όσο πάει. Ο Τοπικός Λαογραφικός – Χοερευτικός Σύλλογος, καλεί μικρούς και μεγάλους  σε ένα ξέφρενο φαγοπότι, σε μία ξεχωριστή ημέρα διασκέδασης με στόχο να φύγει το «κακό» όπως επιτάσσει η παράδοση και  να υποδεχτούμε όλοι μαζί τη νέα χρονιά με πολλές  ευχές,  χορό και τραγούδια.

Συνέχεια »

Δεκ
12
2018

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10:00 έως τις 13:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης. Στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο» με Ακρωνύμιο «ACT SOCIAL», θα γίνει παρουσίαση των στόχων και της πορείας υλοποίησης του έργου, των εταίρων αλλά και των αποτελεσμάτων της καταγραφής της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που έχει γίνει στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Το έργο «Δράσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο» με Ακρωνύμιο «ACT SOCIAL»που υλοποιεί ο Δήμος Θέρμης ως Επικεφαλής Εταίρος, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Δεκ
11
2018

Αμέσως μετά τις γιορτές προβλέπεται η εγκατάσταση των μηχανημάτων και το ξεκίνημα των εκσκαφών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου έργου της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό της Σουρωτής. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προϋπολογισμού 2.765.300 ευρώ παρουσίασε ο ανάδοχος Δημήτριος Αρβανίτης στον Θώμα Ασλάνη, πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Σουρωτής, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Δόμησης Απόστολο Τσολάκη. Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας δήμου και αναδόχου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο οι εργασίες. Με το συγκεκριμένο έργο συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση υγρών αποβλήτων στην λεκάνη του Ανθεμούντα, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο μας και υλοποιείται σταδιακά μετά από την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Δεκ
11
2018

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών του Δήμου Θέρμης και των υπηρεσιών του, ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις στο Κ. Σχολάρι το 2015. Για την υλοποίηση του έργου που θεωρείται από τα πιο δύσκολα, σε σχέση με τα προαπαιτούμενα, η διοίκηση του Δήμου μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του έκαναν ενέργειες, πάνω από τις δυνάμεις τους και πέραν των αρμοδιοτήτων τους, για να φέρουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Αναλυτικά, από τις αρχές του 2015 εντοπίστηκαν φαινόμενα ενεργού κατολίσθησης στο ρέμα του Κάτω Σχολαρίου, στην περιοχή του Νηπιαγωγείου. Η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση. Ανέλαβε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος, με βασικό εμπόδιο των προσπαθειών της το γεγονός ότι η αρμοδιότητα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων ανήκει στην Περιφέρεια, κάτι που έπρεπε να προσπεραστεί, μέσα από επιπλέον διοικητικές διαδικασίες.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Απόστολος Τσολάκης, περιγράφοντας την εξέλιξη του έργου, είπε: “Η διοίκηση βρήκε τον τρόπο να αναθέσει, σε ειδικούς επιστήμονες, τη διερεύνηση της φύσης του φαινομένου και την παρακολούθηση της εξέλιξής του με εξειδικευμένη μεθοδολογία. Μετά τα πρώτα συμπεράσματα, προχώρησε στην ανάθεση όλων των σχετικών μελετών (τοπογραφικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές), τις οποίες και παρέλαβε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συνέχεια »

Δεκ
11
2018

Πάνω από 200 παιχνίδια συγκεντρώθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη δράση  «Χάρισε ένα Χαμόγελο» που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στη Θέρμη. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, την ημέρα που άναψαν τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πλατείας Παραμάνα, «οι μικροί μας φίλοι με τις σακούλες τους γεμάτες παιχνίδια για τα παιδιά, απέδειξαν ότι η ανθρωπιά περισσεύει στον Δήμο μας» σημειώνει ο Κώστας Τιτέλης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προστασίας. Εκτός από τα βιβλία και τα παιχνίδια που συγκέντρωσαν, τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ήταν εκεί  ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις και το έργο της δομής.

Δεκ
10
2018

Προγραμματισμένη Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 11/12/2012. συγκεκριμένα, από τις 08.00΄ έως τις 10.00 θα διακοπεί το ρεύμα στη ΣΟΥΡΩΤΗ– ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟ – ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ και στο εργοστάσιο της ΣΟΥΡΩΤΗΣ, την ΙΜ. Θεολόγου, στο Περέκ, Φ/Β Πάρκα κ.λ.π. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ  θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Τέλος, όσοι καταναλωτές έχουν τριφασικούς ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει να τους ελέγξουν εάν περιστρέφονται όπως πριν. Η συγκεκριμένη διακοπή είχε προγραμματισθεί και την Κυριακή 18/11/2018 αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Συνέχεια »

Δεκ
7
2018

Ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησηςπεριοχές της Σουρωτής, Αγ. Αντωνίου – Μονοπηγάδου, Περιστεράς, Λιβαδίου, και Κ. Σχολαρίου. πολιτών για το Κτηματολόγιο στις  Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, ήδη, εξυπηρετούνται καθημερινά από τις 08:30 έως τις 15:30 για πληροφορίες από τις 3 Δεκεμβρίου.
Από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 αρχίζει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας με σκοπό την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στα διοικητικά όρια του Δήμου. Όλοι οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες στα όρια του Δήμου Θέρμης και εμπίπτουν στα όρια της περιοχής μελέτης, θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση ιδιοκτησίας. Οι κάτοικοι εσωτερικού έχουν περιθώριο τριών μηνών, δηλαδή από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 10 Μαρτίου 2019, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέσα σε έξι μήνες, δηλαδή από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 10 Ιουνίου 2019.

Συνέχεια »

Δεκ
7
2018

Παιχνίδια, βιβλία και παραμύθια, καινούργια ή μεταχειρισμένα συγκεντρώνει για άλλη μια φορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης για τα Χριστούγεννα. Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, τη νύχτα που θα ανάψουν τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πλατείας Παραμάνα, στη Θέρμη, ο Κώστας Τιτέλης ο υπεύθυνος σύμβουλος, η Μαριάννα, η Σοφία και η Κατερίνα τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου καλούν μικρούς και μεγάλους που έχουν παιχνίδια, βιβλία ή παραμύθια καινούρια ή παλιά, αλλά σε καλή κατάσταση και θέλουν να τα χαρίσουν σε κάποιον που έχει ανάγκη, να τα φέρουν στον πάγκο που θα στήσουν για το λόγο αυτό στην Πλατεία. Όπως λένε και οι ίδιοι “ένα απλό παιχνιδάκι ισοδυναμεί με ένα παιδικό χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών που έχουν πραγματικά ανάγκη”.© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης