Εκδηλώσεις

Απρ
23
2018

IMG_20180420_161853Ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό εγχείρημα ξεκίνησαν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό ‘Ιδρυμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των παιδαγωγών μέσα από την αυτοαξιολόγηση, την αυτοβελτίωση και τέλος την εναρμόνιση. Οι εργασίες της πρώτης συνάντησης του κύκλου των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προσχολική αγωγή ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης. Συνέχεια »

Απρ
18
2018

Sports_Management_2018Ένα νέο πρόγραμμα σεμιναρίων, το Spring School: Sports Management ξεκινά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, που εδρεύει και λειτουργεί στο δήμο Θέρμης. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση εισαγωγικών γνώσεων και την εξέταση βασικών θεμάτων που σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού, από άτομα που ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα στο συγκεκριμένο χώρο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα παραχθεί γνώση και θα καλλιεργηθούν δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για τα στελέχη του κλάδου. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 23 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα.
Σε ποιους απευθύνεται Συνέχεια »

Απρ
17
2018

τριαδι 2 εγχρωμητριαδι 3 ασπρομαυρηΜε ένα όμορφο, παραδοσιακό πανηγύρι, αλλά και τις δέουσες τιμές γιορτάζει το Τριάδι τον Αγ, Γεώργιο, τον πολιούχο του, στις 22 και 23 Απριλίου. Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την Περιφορά και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγ.Γεωργίου καθώς και Πανηγυρικό Εσπερινό και Αρτοκλασία την Κυριακή 22/4 στις 18:30. Τη Δευτέρα 23/4, ανήμερα της γιορτής θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριαδίου. Το παραδοσιακό γλέντι θα ξεκινήσει, αμέσως μετά, στις 10:00 στο προαύλιο του Ναού.

 

Απρ
13
2018

kart_panellinioΠερίπου 30 αθλητές, απ’ όλη την Ελλάδα, από 8 έως και 20 χρονών θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ που διοργανώνεται το Σάββατο και την Κυριακή (14 & 15 Απριλίου) στο Drive Park, την πίστα καρτ στο Ν.Ρύσιο.

Ο αγώνας οργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο ΑΣΠΙΣ Motorsport Club υπό την αιγίδα της OMAE «official». Οι προπονήσεις των ομάδων θα αρχίσουν από την Πέμπτη 12/4 και θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 14/4.

Την Κυριακή 14/4 οι αγώνες θα αρχίσουν  από νωρίς το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά των ομάδων και τα χρονομετρημένα σκέλη όπου οι οδηγοί θα καταταγούν ανάλογα με τις επιδόσεις τους και μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι τελικοί  αγώνες όλων των κατηγοριών.

Το «Drive Park Pista Kart Thessalonikis» είναι η μεγαλύτερη πίστα καρτ αγωνιστικών προδιαγραφών της Β. Ελλάδας και λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια στο Ν.Ρύσιο.

Μάρ
30
2018

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100Για να υποδεχτουν την Πασχαλιά ετοιμάστηκαν τα παιδιά στον Παιδικό σταθμό του Πλαγιαρίου. Στο πλαίσιο μια ιδιαίτερης και γλυκιάς συνεργασίας, οι κυρίες του ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου επισκέφτηκαν τον Παιδικό Σταθμό Νότες Στοργής και έφτιαξαν από κοινού πασχαλινά φαναράκια με ντεκουπάζ, από χαρτί γκοφρέ και έβαψαν αβγά με την τεχνική του ρυζιού. Τα παιδιά και οι κυρίες του ΚΑΠΗ συνεργάστηκαν μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα και το αποτέλεσμα των δημιουργημάτων τους ήταν εξαιρετικά όμορφο.

Μάρ
30
2018

H επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 γιορτάστηκε από το προνηπιακό τμήμα του παιδικού σταθμού «Νότες Στοργής» με διάφορες δραστηριότητες στο Πλαγιάρι. Τα παιδιά καθ’όλη την διάρκεια της εβδομάδας με το ανάλογο εποπτικό υλικό ξεδίπλωσαν σιγά σιγά την ιστορία της χώρας μας. Μίλησαν για τις έννοιες της σκλαβιάς και της ελευθερίας, την σημασία της λέξης ήρωας στον πόλεμο, αλλά και στην καθημερινότητά μας, όπως επίσης παρατήρησαν την παραδοσιακή ενδυμασία και δημιούργησαν μία αντίστοιχη γωνιά. Συνέχεια »

Μάρ
30
2018

kapikardiakapikardia2Μάθηση, δημιουργία και ψυχαγωγία για όλους, μικρούς και μεγάλους στις “Γλυκιές Μελωδίες”, το δημοτικό παιδικό σταθμό της Καρδίας. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης συστηματικής και δημιουργικής συνεργασίας δύο γενεών, τα παιδιά υποδέχθηκαν με χαρά στο χώρο τους τις κυρίες του ΚΑΠΗ Καρδίας, και πιο συγκεκριμένα τις κυρίες Γεωργία Ιωαννίδου, Ελένη Κανατά, Χρύσα Ματζιούνη, Χαρούλα Στεργίου και Ντίνα Χρηστίδου με την κοινωνική λειτουργό Κατερίνα Ζαφρού. Συνέχεια »

Μάρ
30
2018

Exif_JPEG_420φωτο_ομαδα εφηβωνΤο πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων υλοποιεί,για δεύτερη συνεχή χρονιά  η αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Ο απολογισμός,  μέχρι τώρα, περιλαμβάνει 115 ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες συμβουλευτικής στήριξης που συνεχίζονται, αλλά και δράσεις που ολοκληρώθηκαν όπως οι δράσεις ενημέρωσης για το έργο, οι ομάδες στήριξης γονέων, οι ομάδες στήριξης εφήβων και το βραχύχρονο σεμινάριο εκπαιδευτικών .

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου “ο δήμος θέρμης υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταποκρινόμενος στα αιτήματα στήριξης των σχολείων του. Σήμερα, που υπάρχουν αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, η συμβουλευτική στήριξη συμβάλλει αποτελεσματικά στην υποστήριξη της λειτουργίας των σχολικών κοινοτήτων, την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης παιδιών και γονιών, αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση των οικογενειακών σχέσεων”. Μέσα από πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά και έφηβους/ες, γονείς και εκπαιδευτικούς να συζητήσουν και να βοηθηθούν σε θέματα που τους απασχολούν, έχοντας κοντά τους έναν εξειδικευμένο σύμβουλο, έναν ψυχολόγο”. Συνέχεια »

Μάρ
30
2018

φυτευσεις3Μέρα εθελοντισμού για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου θα είναι η Κυριακή των Βαΐων 1η Απριλίου. Στόχος είναι, όλοι μαζί, να καλλωπίσουν τους χώρους του σχολείου και της αυλής με οικολογικό τρόπο στο πλαίσιο στο πλαίσιο του Ευρωπαΐκού Erasmus+ με τίτλο Ecological Literate Generation Will Change the Future of the Planet and Humanity in a Positive Direction και σκοπό τη δημιουργία συλλογικής οικολογικής συνείδησης μέσα από εκπαιδευτικές πρακτικές και δράσεις στο χώρο του σχολείου.

Έτσι, από τις 11.00΄ έως τις 14.00΄τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους θα στολίσουν το σχολείο με ανακυκλώσιμα αντικείμενα, θα βάψουν με οικολογικά, θα φυτέψουν βότανα και όμορφα καλλωπιστικά φυτά, και θα δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο.Για την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με το τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του δήμου Θέρμης και το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Μάρ
23
2018

kdappilatesaltikh“Νους υγειής εν σώματι υγιει” για τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης με κλασσικό αθλητισμό, πιλάτες και αθλοπαιδιές. Στα ΚΔΑΠ Θέρμης, Τριλόφου, Βασιλικών και Ν. Ρυσίου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο είδος και την ποιότητα των δραστηριοτήτων, στις εκπαιδευτικές πρακτικές και τα μέσα, αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που στελεχώνει τις δομές.
Στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», ο αθλητισμός πραγματοποιείται μέσω των τμημάτων Ενόργανης Γυμναστικής και παιδικού Pilates καθώς και των βασικότερων Αθλοπαιδιών, όπως είναι το μπάσκετ, το βόλλεϋ, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ,. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης