Εκδηλώσεις

Μάι
22
2019

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση μπήκε το έργο της διαμόρφωσης των κυκλικών κόμβων της οδού Α. Κουγιάμη με τις οδούς Α. Παπανδρέου και Αθαν. Διάκου, ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για το δήμο Θέρμης και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς εγκρίθηκαν, σήμερα, από την Οικονομική Επιτροπή οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι της διακήρυξης. Το έργο περιλαμβάνει κι άλλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με συνολικό προϋπολογισμό 502.000 ευρώ, που χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης. Συνέχεια »

Μάι
20
2019

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης, που σκοπό είχε να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση χρόνιων παθήσεων στην 3η ηλικία. Οι ομιλίες έγιναν από τον γιατρό του ΚΑΠΗ Νίκο Παπαγρηγορίου στο ΚΑΠΗ Θέρμης την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και στο ΚΑΠΗ Τριλόφου την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 καθώς και από τον γιατρό Δημήτρη Καλαϊτζίδη στο ΚΑΠΗ Βασιλικών, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Στις ομιλίες οι γιατροί τόνισαν πως ο εμβολιασμός είναι μια από τις σημαντικότερες προληπτικές πράξεις που πραγματοποιούνται για το συμφέρον των ανθρώπων προκειμένου να προστατευτούν από σοβαρά νοσήματα που απασχολούν κυρίως την 3η ηλικία, όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος, ο έρπητας ζωστήρας, ο τέτανος κ.α. Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης στις προληπτικές εξετάσεις και στο ετήσιο τσεκ απ που πρέπει να γίνονται καθώς και στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής όπως περισσότερο περπάτημα, αποφυγή του καπνίσματος και καλύτερη διατροφή. Η παρουσία των μελών των ΚΑΠΗ ήταν μεγάλη, ενώ πολλοί είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στα ΚΑΠΗ, θα συνεχίσουν την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες με σκοπό την ενημέρωση των μελών σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

Μάι
17
2019

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις  στο Νέο Ρύσιο, το Άνω Σχολάρι και το Μονοπήγαδο στον Δήμο Θέρμης.

Στο Νέο Ρύσιο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Την Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 19.00, στον χώρο του Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεστεί εσπερινός και περιφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών  και τέλος γλέντι για όλους. Την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 8.00 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Στο Άνω Σχολάρι

  • Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 19.00 θα τελεστεί  Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης.  Την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 7.00 θα  πραγματοποιηθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό  Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Άνω Σχολαρίου και στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό μοίρασμα ψαριών, κρασιού και άρτου.

Στο Μονοπήγαδο

  • Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 19.00 θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης  Αγ. Αντωνίου-Μονοπηγάδου.
Μάι
17
2019

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Bασιλικών – Μονοπηγάδου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 650.000 ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός διμήνου. Πρόκειται για άλλο ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
“Ξεκινά ένα έργο για το οποίο υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη και θα διευκολύνει την πρόσβαση και θα εξυπηρετήσει πολύ τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης. “Πρόκειται ακόμη μια επιτυχία του δήμου Θέρμης στην εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και συγκεκριμένα της Τεχνικής Υπηρεσίας, από τη μία, που ετοίμασε τις μελέτες και της Δ/νσης Προγραμματισμού που ετοίμασε τα τεχνικά δελτία που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ”. Συνέχεια »

Μάι
15
2019

Χορούς από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας θα παρουσιάσουν τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών που θα συμμετάσχουν  στην 4η Συνάντηση  Χορευτικών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θέρμης. Η “Γιορτή της Παράδοσης”, που διοργανώνουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής”, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Χάνια, στα Βασιλικά, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 20.00. στην εκδήλωση θα χορέψουν τα τμήματα των παραδοσιακών χορών των Κ.Α.Π.Η. Βασιλικών, Θέρμης, Τριαδίου, Ν.Ραιδεστού, Τριλόφου, Πλαγιαρίου & Καρδίας.

Μάι
15
2019

Ο πρώτος αυτόματος πρώτος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής του Τριλόφου μπήκε σε λειτουργία το Σάββατο 11 Μαΐου. ‘Έτοιμος να σώσει ζωές, ο Εξωτερικός Απινιδωτής βρίσκεται τοποθετημένος στο Αγροτικό Ιατρείο διπλά στο ΚΑΠΗ του Τριλόφου, ενώ οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Μίκρας Δήμου Θέρμης πραγματοποίησαν σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για τους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) όλων των σχολείων και βαθμίδων του Τριλόφου. Το έναυσμα για την πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μικρας έδωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES – ΤΑΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Τον Φεβρουάριο εκπαίδευσε μαθητές δύο σχολείων του Τριλόφου και πιστοποίησε 28 ανανήπτες σε σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ενώ βοήθησε στην αγορά του απινιδωτή και οργάνωσε τους ανανήπτες.
Την πρωτοβουλία για την αγορά του απινιδωτή έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μίκρας, όμως, στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των υπόλοιπων σχολείων, οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του Τρίλοφου και φυσικά ο δήμος Θέρμης στο πρόσωπο της προέδρου της Κοινότητας Τριλόφου Κατερίνας Λιόλιου και του αντιδημάρχου Παιδείας Στέλιου Αποστόλου.
Ο χειρισμός του απινιδωτή θα γίνεται από την ομάδα πιστοποιημένων ανανηπτών με την οποία μπορεί να επικοινωνήσει κανείς καλώντας στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μίκρας καλεί όλους να συμμετέχουν στη διάδοση της πληροφορίας. “Ας βοηθήσει, όμως, ο καθένας! Ας ενημερώσει όποιον ξέρει για την ύπαρξη της συγκεκριμένης ομάδας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με αυτήν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί αυτά τα τηλέφωνα να μπουν σε όλα τα σπίτια ώστε να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση μιας επείγουσας κατάστασης. Χρόνο ζωής!!”

 

Μάι
15
2019

Ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Μαΐου, ο τέταρτος κύκλος συμβουλευτικής στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ατομικό επίπεδο, ενώ έκλεισαν με επιτυχία ο δεύτερος και τρίτος κύκλος σε ομάδες όπου παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση των Κ.ΑΛ.Ο., το θεσμικό πλαίσιο καθώς και τα εναλλακτικά μοντέλα των φορέων. Στη συνέχεια έγινε η ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος (μακρο-περιβάλλον, κλάδος) καθώς και η διερεύνηση εναλλακτικών επιχειρηματικών ευκαιριών.
Ο τέταρτος κύκλος της συμβουλευτικής, που ξεκινά τη Δευτέρα 27/5/2019, θα είναι ατομική και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου συμβούλου. Τέλος, όλοι οι ενδιαφερόμενο,  μπορούν να λάβουν δωρεάν από την Δομή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θέρμης Ταβάκη 28, στη Θέρμη τα ειδικά εγχειρίδια με το εκπαιδευτικό υλικό α) για την ίδρυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και β) για την ανάπτυξη και διαχείριση των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου και στην ιστοσελίδα του ACT SOCIAL
Συνέχεια »

Μάι
14
2019

Συναυλία ελληνικής μουσικής στη Βιέννη πραγματοποίησε η Συμφωνική Ορχήστρα Con Fuoco του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Πολυμενέρη, μαζί με την μικτή χορωδία ενηλίκων Αλεξανδρινές Φωνές του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Θεοδωρίδου. Η συναυλία έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, ύστερα από πρόσκληση της Μητρόπολης Αυστρίας, μέσα στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας της Βιέννης και την παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αυστρίας, ο Έλληνας Πρόξενος, οι Έλληνες της ομογένειας, πολλοί Αυστριακοί αλλά και τουρίστες.
Τα δύο μουσικά σχήματα παρουσίασαν χωριστά, αλλά και μαζί ως μικτό σύνολο αγαπημένα κομμάτια ελληνικής μουσικής και κατάφεραν με την ακρίβεια, τη δεξιοτεχνία και το πάθος τους να μεταφέρουν στο ενθουσιώδες ακροατήριο συγκίνηση κι ένα αληθινό άρωμα Ελλάδας!

Μάι
14
2019

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω» συμμετείχε στο Φεστιβάλ ΚΔΑΠμεΑ και άλλων φορέων ΑΜΕΑ  του δήμου Νεάπολης-Συκεών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πεύκων.
Η καλλιτεχνική ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω» δούλεψε σε εντατικούς ρυθμούς με το σύνολο του δυναμικού των παιδιών της δομής για να παρουσιάσει ένα άρτιο και γεμάτο φαντασία υπερθέαμα με τίτλο «ΚΟΥΚΛΟΠΟΙΗΜΑΤΑ στου χορού τα βήματα». Η παρουσίαση μάλιστα του project αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη ο οποίος αναφέρεται στα αγάλματα του Δαίδαλου με τη μοναδική ικανότητα να κινούνται και την τέχνη της μαριονέττας του 5ου αιώνα, η Αρχαία Ελλάδα έχει λαμπρή παράδοση στις κούκλες, την παρουσία των οποίων ανιχνεύουμε αδιάκοπα σε όλες τις ιστορικές περιόδους έως και σήμερα. Ένα παιχνίδι που από «Πάντα» επιτρέπει στον άνθρωπο να αναμειγνύει το πραγματικό με το φανταστικό, να δοκιμάζει τον εαυτό του, να θεραπεύει τους δαίμονές του, να επεκτείνει την εμπειρία του έξω από συνηθισμένους κανόνες και ρόλους που του επιβάλλει η ηλικία του, η εποχή ή το πλαίσιο της ζωής του.

Συνέχεια »

Μάι
14
2019

Διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αγώνα κατά των ναρκωτικών προσφέρουν για 4η συνεχή χρονιά γονείς και εκπαιδευτικοί στους νέους του Δήμου Θέρμης με πρωτοβουλία της Ομάδας Αγωγής Υγείας του 3ου Γυμνασίου Θέρμης και της Ένωσης Γονέων Μαθητών και Μαθητριών του δήμου Θέρμης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή  12 Μαΐου, που μας πέρασε, με ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου των γυμνασίων του δήμου Θέρμης και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης και το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, και συνεχίζονται το Σάββατο 18 Μαΐου 18:30 με τουρνουά μπάσκετ αγοριών γυμνασίου, δύο αγώνες μπάσκετ ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης και το ΕΠΑΛ Βασιλικών αλλά και τους μπαπμπάδες του δήμου Θέρμης, έναν αγώνα χάντμπολ κοριτσιών, και παραστάσεις γμε σύγχρονο και παραδοσιακούς χορούς. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης