Εκδηλώσεις

Ιούλ
19
2019

Ο δήμος Θέρμης θέτει σε διαβούλευση και γνωμοδότηση το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2020 σύμφωνα με το Άρθρο 75, του Ν. 3852/10. Η συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα διεξαχθεί στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (Δημητρίου-Καραολή & Καπ. Χάψα) τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ώρα 19.00.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2020 ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Ιούλ
18
2019

Με 400.000€, περίπου, θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Θέρμης Θέρμης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ για την κατασκευή δύο σημαντικών έργων στην Περιστερά και το Αγ. Αντώνιο που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στους δύο οικισμούς. Πρόκειται για τη “Βελτίωση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων” στην Περιστερά που χρηματοδοτείται με 310.000€ και την κατασκευή του “Εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αγ. Αντωνίου” που χρηματοδοτείται με 89.781€.

Συνέχεια »

Ιούλ
17
2019

Απολαύστε δωρεάν τη βραβευμένη γαλλική κωμωδία “Δύο Φθινόπωρα, Τρεις Χειμώνες” αύριο Πέμπτη 17 Ιουλίου 2019 σε ειδική προβολή για την ταινία της Τρίτης 16 Ιουλίου που αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για μία παραγωγή του 2013 σε σκηνοθεσία του Sébastien Betbeder, που έχει λάβει το ειδικό Βραβείο Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορίνο το 2013 και το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ River Run το 2014.

Στα 33 του χρόνια, ο Arman αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Ξεκινάει αρχίζοντας τρέξιμο. Είναι μια καλή αρχή. Η Amelie ακολουθεί το παράδειγμά του και αρχίζει τρέξιμο κι αυτή. Η πρώτη τους συνάντηση είναι ένα σοκ. Στη δεύτερη συνάντηση η Amelie στέλνει τον Arman στο νοσοκομείο, αλλά αυτό θα είναι και η αρχή της περιπέτειας τους. Ο Benjamin είναι ο καλύτερος φίλος του Arman. Ένα βράδυ, πέφτει πάνω σε ένα φράχτη από δάφνες και καταλήγει κι αυτός στο νοσοκομείο. Ένα σοβαρό ατύχημα που παρόλα αυτά θα του φέρει την ευτυχία…

Συνέχεια »

Ιούλ
17
2019

‘Εως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στις 24:00 παρατείνεται η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι αιτούντες να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους επί των προσωρινών αποτελεσμάτων της  δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2019-2020», για την ένταξη σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ -ΜεΑ.

Μετά την εξέταση των ηλεκτρονικά υποβληθεισών ενστάσεων, θα καταρτιστούν οι οριστικοί Πίνακες των ωφελούμενων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. την Τρίτη 23/7/2019. Επισημαίνουμε ότι, ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων μπορούν να υποβληθούν από τους αιτούντες και μόνον ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr, μέσω της Ειδικής εφαρμογής για την
ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων.

Ιούλ
17
2019

Για φαντάσου, ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο!

Για ογδόη συνεχή χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης , ως ιδρυτικό μέλος του Δ.Ε.Β της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος , συμμετέχει στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019 με τίτλο «Για φαντάσου…!!! που στηρίζει το ίδρυμα “Αικατερίνης Λασκαρίδη”. Μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια με βάση τα βιβλία των συλλογών των Δημοτικών Βιβλιοθηκών που λειτουργούν στα κατά τόπους Κέντρα Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον κόσμο της περιπέτειας μέσα από τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της δημιουργικής φαντασίας. Συνέχεια »

Ιούλ
15
2019

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας για τη συμμετοχή τους σε δύο Erasmus + και μάλιστα με απτά αποτελέσματα όπως ένα βιβλίο συνταγών, ένα διαδικτυακό οδηγό υγιεινής ζωής και άλλα πολλά. Το δραστήριο αυτό σχολείο προωθεί την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους εφήβους, την αγάπη και το σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από διαδικασίες μάθησης και συγκεκριμένα μέσα από το μάθημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Πρόκειται για το έργο “Healthy Generation”, που μόλις ολοκληρώθηκε και για το έργο Online learning using the example of Environmental Education» που θα ολοκληρωθεί το 2020.
Το Eυρωπαϊκό πρόγραμμα “Healthy Generation”, που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε το 2019, είναι μια σύμπραξη σχολείων από τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας από την Ελλάδα, τους μαθητές από το Σκαλιτέ της Σλοβακίας και τους μαθητές από το Πλοέστι της Ρουμανίας. Συνέχεια »

Ιούλ
11
2019

Για όλη τη διάρκεια  του Αυγούστου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής.
Οι μητέρες που επιθυμούν την φιλοξενία των παιδιών τους για τον μηνά Αύγουστο:
α) εάν συνεχίζουν από 31 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν το ανάλογο ποσό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν το πρόγραμμα.
β) εάν δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα νωρίτερα, θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του socialthermi.gov.gr και στη συνέχεια να καταθέσουν το ποσό που αναλογεί στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν.
Η χρέωση για κάθε εβδομάδα φιλοξενίας καθώς και οι λογαριασμοί τραπέζης για την κατάθεση των χρημάτων βρίσκονται στην ιστοσελίδα των Κέντρων Πρόνοιας, Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής

Ιούλ
10
2019

Ο πρόεδρος της ενορίας Αγ. Αντωνίου π. Ιωάννης Ιωαννίδης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγ. Αντωνίου κ. Πουρσανίδου  και το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου “Προφήτης  Ηλίας” σας προσκαλούν στη διήμερη πανήγυρη που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20/07/2019 στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Αγ. Αντώνιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 19/07/2019

20.00 – ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ΄ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ

21.00 – ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Σάββατο 20/07/2019

20.00-21.00 – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

20.30 – ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Θα ακολουθήσει το παραδοσιακό γλέντι.

Ιούλ
3
2019

Τρεις εξαιρετικές ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου μπορείτε να απολαύσετε στο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου από τη Δευτέρα 8 έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Φέτος, το Σινέ Θερμαϊς θα λειτουργεί από την 1η έως τις 31 Ιουλίου και από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. Δείτε επιλεγμένες ταινίες κάτω από τα αστέρια με ελεύθερη είσοδο. ‘Ώρα προβολής 21:00.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 προβάλλονται τα Αλμυρά όνειρα/ Sueños de sal, ένα ισπανικό ντοκιμαντέρ, μία ταινία ύμνο στην αποφασιστικότητα, το πνεύμα της υπέρβασης και τη δύναμη που βρίσκεται στον κάθε άνθρωπο. Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 δείτε το γαλλικό ντοκιμαντέρ “η Δύναμη του Λόγου”, ενώ την Τετάρτη 10 Ιουλίου συγκινηθείτε με το ρομαντικό δράμα Συζυγία / Sicixiaπου έρχεται από την Ισπανία.

Συνέχεια »

Ιούλ
1
2019

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου βρίσκεται πλέον η εκπαιδευτική πλατφόρμα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα του έργου Act-Social του Δήμου Θέρμης. Η πλατφόρμα αλλά και οι επιχειρηματικές ιδέες και δράσεις των ωφελούμενων κοινωνικών επιχειρήσεων, παρουσιάστηκαν σε σχετική εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο έκτος και τελευταίος κύκλος συμβουλευτικής για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου πραγματοποιήθηκε απολογισμός και αξιολόγηση της συμβουλευτικής του έργου Act Social. Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης