Εκδηλώσεις

Φεβ
15
2019

Αυξημένες οι συγκεντρώσεις αιωρουμένων σωματιδίων τις πρώτες βραδινές ώρες λόγω των τζακιών και της καύσης ξύλων και βιομάζας στο δήμο Θέρμης σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Ο δήμος Θέρμης είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα, μετά την Πάτρα, που αναπτύσσεται το Thermiair.gr, το πιλοτικό δίκτυο μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων του με το σύστημα “ΑΙΘΕΡΑΣ”, που παρουσίασε ο Ανδρέας Καζαντζίδης αναπ. καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου φυσικής της ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η χρήση των τζακιών και γενικότερα ξύλου και βιομάζας έχει αλλάξει τη σύσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αφού σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, σε όλους τους σταθμούς μέτρησης εμφανίζονται αυξημένες συγκεντρώσεις τον χειμώνα και κατά τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη.

Αποτελέσματα 15/2/2019 ώρα 13:17

Στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Αιωρούμενα σωματίδια στο δήμο Θέρμης: πρώτες μετρήσεις και μελλοντικές προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης ο κ. Καζαντζιδης παρουσίασε το πιλοτικό δίκτυο μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που λειτουργεί ο δήμος Θέρμης με φορέα υλοποίησης το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχεια »

Φεβ
11
2019

Ένα δίκτυο μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το πιλοτικό δίκτυο μετρήσεων των αιωρούμενων σωματιδίων, που δημιουργήθηκε μέσα από τη από τη συνεργασία του δήμου Θέρμης με το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει στους πολίτες ο δήμος Θέρμης την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.
Τα αιωρούμενα σωματίδια αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που μεταβάλλουν τις κλιματικές συνθήκες και επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. Οι επιπτώσεις στην υγεία θεωρούνται σημαντικές για μια σειρά από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος και ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική βιβλιοθήκη στις 19:00, ο Ανδρέας Καζαντζίδης, Αναπληρωτής Kαθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα μιλήσει για τα “Αιωρούμενα σωματίδια στο Δήμο Θέρμης: τις πρώτες μετρήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές”.

Συνέχεια »

Ιαν
31
2019

galileo for mobilitytaxisharelogo-624x304 Ξεκινά ο νέος τρόπος μετακίνησης από την Ανατολική Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του έργου GALILEO4MOBILITY*, προσφέροντας στους κατοίκους της Θέρμης μια άνετη και οικονομική λύση για τις μετακινήσεις τους. Προσαρμοσμένη στις ανάγκες των χρηστών η πιλοτική εφαρμογή απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν έναν πιο γρήγορο και λιγότερο αγχωτικό τρόπο για να φτάσουν στις δουλειές τους. Μη χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή και να είστε ανάμεσα σε αυτούς που θα επωφεληθούν από τη νέα υπηρεσία, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/05mnGQbdNiUNsORA3 ή επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο συντονισμού της πιλοτικής εφαρμογής του έργου GALILEO 4 Mobility στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Josep Maria Salanova Grau,  στο τηλέφωνο 2310498433 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση jose@certh.gr.

Συνέχεια »

Ιαν
25
2019

Το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας για τις αλλαγές στην λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τη σύσταση και λειτουργία από τον Ιούλιο των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ), σε ολόκληρη την χώρα. Τα ΠΕΚΑ, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με κατάλληλη εναλλαγή του προσωπικού τους, το οποίο υποχρεούται σε τακτική ή και υπερωριακή εργασία και κατά τις ημέρες αργιών και τις νυχτερινές ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες.

Συνέχεια »

Ιαν
22
2019

Στο Δήμο Θέρμης, την Πόλη που Μαθαίνει, η αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον καλλιεργείται από πολύ νωρίς. Σε πρόγραμμα κατάρτισης για την Αειφόρο Χρήση του Νερού συμμετείχαν είκοσι εκπαιδευτικοί από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης. Οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που σχετίζονται τον κύκλο του νερού, την αξία του, με την ορθή χρήση και την επανάχρηση, και  παρέλαβαν το «εγχειρίδιο των εκπαιδευτών της Αειφόρου Χρήσης του Νερού, με στόχο την ένταξή τους σε στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.  Συνέχεια »

Ιαν
22
2019

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Το μέλλον που θέλουμε – Βιώσιμη διαχείριση πόρων», διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετέχουν μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Μακεδονίας. Η περιοχή από όπου θα πρέπει να προέρχεται το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής: Συνέχεια »

Ιαν
21
2019

Ομιλίες και βιωματική παρουσίαση για τους γονείς και σινεμά για τα παιδιά περιελάμβανε η εξαιρετική εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων για ένα θέμα που προβληματίζει γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις κατάμεστες αίθουσες του 1ου δημοτικού σχολείου Πλαγιαρίου οι γονείς παρακολούθησαν ομιλία με θέμα τη παραβατικότητα και την επιθετικότητα από τη Δρ Σοφία Βαβέτση, σχολική σύμβουλο, ειδική παιδαγωγό, Δρ ψυχιατρικής και επιστημονική συνεργάτρια του Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου» και τον παιδοψυχολόγο και σχολικό σύμβουλο. Δρ. Στέλιο Τσιπούρα. Ακολούθησε βιωματική παρουσίαση για το σχολικό εκφοβισμό από τον ψυχολόγο-πολιτισμικό διαμεσολαβητή Michel Ponge Lohe. Παράλληλα, για τα παιδιά, ο Σύλλογος Γονέων «εγκαινίασε» τη βραδιά σινεμά σε αίθουσες του σχολείου με δύο ταινίες το “Up” και το “Hipsters” που πρότειναν οι ειδικοί ομιλητές ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Ιαν
18
2019

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις συνολικά επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Θέρμης. Από εχτές Πέμπτη 17 και σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου το κινητό συνεργείο βρίσκεται στη Θέρμη, ενώ τις προηγούμενες μέρες δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στα Βασιλικά και τον Τρίλοφο. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί συνολικά 200 γυναίκες από το δήμο Θέρμης στο πλαίσιο του προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Το κινητό συνεργείο Μαστογραφικών ελέγχων επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης και δήμαρχος Λαγκαδά όπου θα βρίσκεται η μονάδα μετά τις επισκέψεις στο δήμο Θέρμης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν με τα στελέχη του δήμου και του συνεργείου μαστογραφικού ελέγχου δήμου συνεχάρησαν την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την ΚΕΔΕ, καθώς όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα κοινωνικής προστασίας και εθελοντισμού Κώστα Τιτέλη και τα στελέχη της δομής του κοινωνικού παντοπωλείου για την άρτια διοργάνωση. Τη μονάδα επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης Σωτήρης Βογιατζής.

Η μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον του γυναικείου πληθυσμού για ενημέρωση μας οδηγούν να δρομολογήσουμε και μία δεύτερη επίσκεψη της κινητής μονάδας στο προσεχές μέλλον, προκειμένου να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες συμπολίτισσες μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Συνέχεια »

Ιαν
16
2019

Μία ξεχωριστή παράσταση αλληλεγγύης ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Φύρδην Μίγδην» του Συλλόγου Προσφύγων Ανατ. Θράκης Αγ. Τριάδας σε συνεργασία με τη διεύθυνση θεάτρου της ΔΕΠΠΑΘ, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 19:00. Πρόκειται για την «Επιστροφή της Κ.Τ.»  την τραγική κωμωδία, που βασίζεται στο έργο «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας« του Φρήντριχ Ντύρενματ, που καταδεικνύει τη διαφθορά του δυτικού πολιτισμού και θέτει μεγάλα ερωτήματα. Συνέχεια »

Ιαν
14
2019

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 18:00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης Τριαδίου, πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Τριαδίου. Στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης θα αποφασιστεί από τους συμμετέχοντες η θεματολογία των συναντήσεων και θα οριστικοποιηθούν οι ώρες και οι ημερομηνίες του συνόλου των οκτώ συναντήσεων της ομάδας Η είσοδος στην αίθουσα συναντήσεων (cibo) πραγματοποιείται από την πίσω πλευρά του σχολείου (είσοδος παλιού νηπιαγωγείου).

Οι Σχολές Γονέων στο πλαίσιο του προγράμματος συμβουλευτικής στήριξης σχολικών κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης