Εκδηλώσεις

Ιαν
12
2018

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΩΤΟΣτο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Συμβουλευτική Υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων Δήμου Θέρμης” για το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, αρχίζουν από τις 24 Ιανουαρίου 2018, δύο νέες ομάδες στήριξης γονέων.
Το σχολείο ήταν ανέκαθεν ο πιο σημαντικός φορέας κοινωνικοποίησης και εκμάθησης αξιών του παιδιού, μετά από την οικογένεια. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο ρόλος του είναι ακόμη πιο ουσιαστικός, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγωνιούν μπροστά στις νέες εξελίξεις και τους γονείς να αναζητούν στηρίγματα στην προσπάθεια ανατροφής των παιδιών τους. Ο Δήμος Θέρμης και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, όπως είναι γνωστό, ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες και τα αιτήματα στήριξης των σχολικών κοινοτήτων ευθύνης τους, συνεχίζουν και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων Δήμου Θέρμης,  Σχολικού έτους  2017-18, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Συνέχεια »

Δεκ
18
2017

κατάλογοςΤο Κέντρο Κοινότητας δήμου Θέρμης ενημερώνει ότι θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ  από τον Ο.Α.Ε.Δ. σε κάθε εγγεγραμμένο, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.  Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν  λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η προθεσμία για τη διαδικασία είναι έως την προσεχή Τετάρτη (20/12), ενώ το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, με τους προσωπικούς τους κωδικούς.
Συνέχεια »

Δεκ
14
2017

zografiesΔράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, τη διατροφή,τη φύση μέχρι και καθαρισμό ακτών υλοποίησαν τα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου Πλαγιαρίου  με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης και πρακτικής τ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.“Ecological Literate Generation Will Change the Future of the Planet and Humanity in a Positive Direction”. Στα τέλη του Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ενημέρωση πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές ενημερώσεις για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης σε μαθητές του σχολείου από τον κ. Τσιφτελίδη, της “Ανατολικής Α.Ε” και την Ανακύκλωση Δήμων Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης. Συνέχεια »

Δεκ
11
2017

chartxmasfair15Οι ορχήστρες του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης σε μια γιορτινή συνύπαρξη επί σκηνής, στο Δημοτικό Θέατρο του Δημου Θέρμης. Τα σαξόφωνα της Ku Klux Sax και η συμφωνιέτα Con Fuoco θα συνεργαστούν για μια ακομη φορα  σε μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία, παίζοντας η κάθε μια χωριστά αλλά και από κοινού, γνωστές μελωδίες που όλοι έχουμε συνδέσει με τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, σε ένα μελωδικό και δημιουργικό …μπέρδεμα . Απολαύστε τους την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.30. Μην ξεχάσετε να φέρεται μαζί σας φάρμακα που δεν χρειάζεστε για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου.

Καλλιτεχνικοί διευθυντές συνόλων:
Θεόφιλος Σωτηριάδης (Ku Klux Sax) |Γιάννης Πολυμενέρης (Con Fuoco)

Ορχήστρα Con Fuoco

Συνέχεια »

Δεκ
8
2017

χριστ 3AFISSA KIALLIΣήμερα, Παρασκευή 8/12, ανάβουν τα χριστουγεννιατικα φώτα στο Ν. Ρύσιο και τη Θέρμη. Στις 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ν. Ρυσίου τα Τμήματα εικαστικών και η Σχολή Χορού της ΔΕΠΠΑΘ θα παροσυσιάσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δρώμενα. Θα τραγουδήσουν τα παιδιά της μαθητικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, ενώ το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου “Η Αρετσού” θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχουν ο Α.Σ. “Αναγέννηση” Ν. Ρυσίου και οι Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου και του 2ου Γυμνασίου Θέρμης. Συνέχεια »

Δεκ
8
2017

4th-elementary-5th-kindergarder-Thermi-1Προκηρύχθηκε το μεγάλο έργο των επισκευών και συντηρήσεων στα σχολεία του δήμου Θέρμης για το 2018 από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Στις 15 Δεκεμβρίου προσδιορίζεται η ημέρα δημοπράτησης. Στόχος του έργου, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους, είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων μέσα από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα το τμήμα Κτιριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων με βάση όλα τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων και σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας. Συνέχεια »

Δεκ
7
2017

x-mas banner 2017-03Ο άνθρωπος, το παιδί, η οικογένεια, αλλά και όλοι όσοι έχουν ανάγκη βρίσκονται στο κέντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Θέρμης. Γνωρίζουμε ότι   η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα , ο εθελοντισμός και η αισιοδοξία μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Οι χριστουγεννιάτικές γιορτές ελπίδας και αλληλεγγύης έχουν, ήδη, ξεκινήσει σε κάθε οικισμό του δήμου, από το μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Κάτω από το όμορφα στολισμένο δέντρο, που θα ανάψει στη Θέρμη αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 19:30 , θα μαζέψουμε παιχνίδια σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο  για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Εκεί θα βρίσκονται για να βοηθήσουν και να ενημερώσουν η ψυχολόγος και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Θέρμης, της  κοινωνικής υπηρεσίας που βρίσκεται κοντά στον κάθε  πολίτη.

Την επόμενη,  το Σάββατο 9/12 στις 20:00 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης΄Θέρμης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης παρουσιάζουν τη μαύρη κωμωδία του Αλέξη Βενιέρη ” Η Λωρίδα της Γάζας” .  Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως μπορείτε να φέρετε φάρμακα και τρόφιμα που δεν χρειάζεστε για την ενίσχυση της βοήθειας που προσφέρουν στους συμπολίτες μας. Σε όλες στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης το διάστημα των Χριστουγέννων θα συγκεντρώνονται φάρμακα. Συνέχεια »

Δεκ
7
2017

24232238_1764365260532105_1102782526051015948_nΜε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή 3/12 οι δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, που πρόσφεραν στους κατοίκους του Δήμου Θέρμης οι Λέσχες Lions Θεσσαλονίκης “Αριστοτέλης”, “Ολυμπιάς”, “Host” και “Μ. Αλέξανδρος” σε συνεργασία την Α΄ Οφθαλμολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, η απήχηση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν τέτοια, που αποφασίστηκε από τους διοργανωτές να επαναλάβουν την επίσκεψή τους και να δώσουν την ευκαιρία να εξεταστούν όσοι δεν πρόλαβαν την Κυριακή που μας πέρασε. Έτσι και αυτό το Σάββατο 9/12 με στόχο την πρόληψη της απώλειας όρασης του πληθυσμού από παθήσεις που γίνονται πολύ αργά αντιληπτές, η υπερσύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα ελέγχου των Lyons θα βρίσκεται από τις 10:30 έως τις 14:00 στον πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης επί της οδού Ιασωνίδη στη Θέρμη.

Δεκ
6
2017

leader-1728x800_cΕνημερωτική εκδήλωση διαβούλευσης για την Κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου με Δράσεις ΕΚΤ του Τοπικού Προγράμματος CLLD1 / LEADER «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» στην Ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 5:00μ.μ. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν τοπικοί φορείς των κοινοτήτων που αφορά το εν λόγω πρόγραμμα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Η εκδήλωση αφορά συγκεκριμένες περιοχές δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θέρμης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Βασιλικών, Αγ. Παρασκευής, και Ταγαράδων καθώς και την περιοχή των Τοπικές Κοινότητες Αγ. Αντωνίου, Σουρωτής, Λιβαδίου, Περιστεράς, και Κ. Σχολαρίου. Συνέχεια »

Δεκ
4
2017

AFISSA KIALLIΜε μία θεατρική παράσταση με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων ξεικνούν τη θεσμοθετημένη συνεργασία τους, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για τη μαύρη, νοσηρή, αιματηρή ΚΩΜΩΔΙΑ του Αλέξη Βενιέρη με τίτλο “Λωρίδα της Γάζας” που θα παρουσίασει η Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην”, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελέυθερη, όμως όποιoς θέλει μπορεί να φέρει φάρμακα που δεν χρειάζεται και τρόφιμα για την ενίσχυση της βοήθειας που προσφέρουν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης σε συμπολίτες μας.

Λίγα λόγια για την παράσταση “Λωρίδα της Γάζας”

Μια μαύρη, νοσηρή, αιματηρή κωμωδία που φέρνει σε αντιπαράθεση την αλήθεια με το συμφέρον, τη δικαιοσύνη με το βόλεμα και φωτίζει τις σκοτεινές, κρυφές πλευρές που φωλιάζουν μέσα στον καθένα. Εσύ τι θα προτιμούσες, μια άσχημη αλήθεια ή ένα όμορφο ψέμα;
…και η γάζα ξετυλίγεται… Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης