Χωρίς κατηγορία

Ιούν
25
2019

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. υλοποιείται στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας – Χορτιάτη στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών 2019. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης με νέες δραστηριότητες, τα παιδιά που συμμετέχουν παρακολουθούν μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που στόχο τους έχουν την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων ζωής και την αειφόρο διαχείριση των πόρων.

Συνέχεια »

Ιούν
20
2019

ΑΠΟΦΑΣΗ 05_2019

Ιούν
19
2019

Στη διάθεση όλων των παιδιών του Δήμου μας βρίσκεται από χθες Τρίτη 18 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Το Πάρκο ανοίγει τις πύλες του κάθε απόγευμα για όλους τους μικρούς μας φίλους και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 18:30-21:30 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και αργιών. Υπενθυμίζεται σε όλους τους συνδημότες μας πως το Πάρκο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Συνέχεια »

Μάι
17
2019

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 08.00 έως τις 14.00, λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών που πρόκειται να εκτελεσθούν στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής. Συγκεκριμένα στους καταναλωτές που βρίσκονται στην δεξιά πλευρά της Λεωφ. Γεωργ. Σχολής από το ύψος του ΙΚΕΑ μέχρι τη διασταύρωση Αεροδρομίου.

Επίσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση, ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα, γι’αυτό τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Τέλος, όσοι καταναλωτές έχουν τριφασικούς ηλεκτρικούς κινητήρες θα πρέπει να τους ελέγξουν εάν περιστρέφονται όπως πριν.

Απρ
23
2019

Το τμήμα Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Ειδικών Συνεργείων της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Θέρμης, ευχαριστεί και συγχαίρει  τους πολίτες για τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος απομάκρυνσης ογκωδών (κλαδιά κ.λ.π.) με τη διαδικασία που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Θέρμης.

Η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κανονισμού Καθαριότητας το 2016, άνοιξε το δρόμο για μία καλή συνεργασία μεταξύ των πολιτών και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, πράγμα που δείχνει όχι μόνο την αγάπη και το ενδιαφέρον των κατοίκων για την πόλη τους και το περιβάλλον, αλλά και την πρόθεση να είναι ενεργοί πολίτες έτοιμοι να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του δήμου. Για άλλη μια φορά η Διεύθυνση  Καθαριότητας ενημερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο του εργοταξίου: 2310 467110, τα αιτήματα των δημοτών καταγράφονται από αρμόδιο υπάλληλο και παραδίδονται άμεσα στον επόπτη για την υλοποίησή τους. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αποκομιδής των ογκωδών με ιδία μέσα σε αδειοδοτημένους χώρους, κατόπιν της αναφερόμενης σχετικής επικοινωνίας.

Η υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε κάθε Παρασκευή οι πλατείες και τα κεντρικά σημεία των οικισμών του δήμου, να παραδίδονται στους δημότες σε άριστη κατάσταση για το Σαββατοκύριακο. Η διεύθυνση Καθαριότητας ελπίζει και στηρίζεται στη συνεργασία σας για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων και του περιβάλλοντος στο Δήμο θέρμης

Απρ
19
2019

Πρόσκληση

Απρ
19
2019

ΤΕΥΔ ΣΠΟΡΟΙ-ΦΥΤΑ

ΩΕ3ΞΩΡΣ-9ΡΥ

ΔΙΑΚ ΚΗΜΔΗΣ

Απρ
17
2019

Συσκευασμένα τρόφιμα βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης ενόψει Πάσχα,   προσέφεραν για μία ακόμη φορά σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019  τα παιδιά της 1ης Λυκείου  του Ελληνικού Κολεγίου, συνοδευόμενα από τους  καθηγητές τους.

Συνέχεια »

Απρ
16
2019

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος συμβουλευτικής για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL «Δράσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο».  Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ατομικής συμβουλευτικής, όπου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος στους ωφελούμενους, η καταγραφή των στόχων και η διερεύνηση της επιχειρηματικής ιδέας των ωφελούμενων, ο δεύτερος κύκλος αφορά στη συμβουλευτική σε ομάδες. Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από τρεις Κοιν.Σ.Επ. ή εν δυνάμει επιχειρηματίες με σκοπό να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου συμβούλου σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Βασικός στόχος είναι να αναπτυχθούν συνέργειες και να ενθαρρυνθεί η δημιουργία αποτελεσματικής δικτύωσης (net working) μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.)

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από την Δομή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θέρμης, στηΤαβάκη 28, Θέρμη ή να “κατεβάσετε” το συνοπτικό οδηγό χρηματοδοτικών μέσων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κοιν.Σ.Επ. στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στη συνέχεια του έργου,  θα είναι διαθέσιμο  επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό υποστήριξης των επιχειρήσεων.

Οι παραπάνω δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου ACT SOCIAL «ACTions for the SuppOrt and enhancement of SocIAl entrepreneurship at Local level» με ακρωνύμιο ACT SOCIAL / «Δράσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο» το οποίο χρηματοδοτείται από το προγράμμα Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.

Απρ
11
2019

Κυπελλούχος του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΜ για δεύτερη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο «Θερμαϊκός» Θέρμης, που επικράτησε στον τελικό του «Ποσειδώνα» Νέας Μηχανιώνας με 3-1 στο γήπεδο της Τούμπας. Το κύπελλο, μάλιστα απένειμε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Για φτάσει στον τελικό η ομάδα του «Θερμαϊκού» απέκλεισε τον Μαραθώνα (1-4), τους Ερασιτέχνες ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (2-1), τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου (0-5), τον Φοίνικα Πολίχνης (2-0) και στο διπλό ημιτελικό τον Μακεδονικό (εκτός έδρας 0-0 και εντός έδρας 2-1).

Συνέχεια »© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης