Απρ
23
2018

 

davΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη διανομή τροφίμων στους 300 περίπου ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων συνδημοτών μας και των οικογενειών τους. Το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης με την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών διένειμε κοτόπουλο, τυριά, πατάτες, κρεμμύδια και προϊόντα παντοπωλείου στους ωφελούμενους του προγράμματος, που ανέρχονται σε 300 περίπου νοικοκυριά. Συνέχεια »

Απρ
23
2018

ao kardias egkainiaΜε μία επιτυχημένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 22 Απριλίου 2018, τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα του γηπέδου Καρδίας, παρουσία πολλών θεσμικών προσκεκλημένων και κατοίκων της περιοχής. Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συντονισμένες διαρκείς και επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν συνολικά στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και σε μία σειρά Αθλητικών υποδομών που χρηματοδοτούνται από τη δημοτική αρχή και έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζεται η υλοποίησή τους για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Δήμαρχος Θέρμης δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις παρεμβάσεις λειτουργικής αναβάθμισης πολλών δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων που έγιναν σε συνεργασία την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνέχεια »

Απρ
23
2018

IMG_20180420_161853Ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό εγχείρημα ξεκίνησαν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό ‘Ιδρυμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του σχολικού περιβάλλοντος και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των παιδαγωγών μέσα από την αυτοαξιολόγηση, την αυτοβελτίωση και τέλος την εναρμόνιση. Οι εργασίες της πρώτης συνάντησης του κύκλου των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την προσχολική αγωγή ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης. Συνέχεια »

Απρ
20
2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Απρ
20
2018

Πρόσκληση

Απρ
20
2018

aggeloy prwethΟ Γεώργιος Αγγέλου ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης σήμερα  από το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, καταλαμβάνοντας τη θέση του εκλιπόντος Γιώργου Κοντοπίδη. Η αλλαγή αυτή στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, προέκυψε μετά τον απρόσμενο θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κοντοπίδη, για τον οποίο ο Δήμαρχος Θέρμης για μία ακόμη φορά, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ενεργού μέλους του Δήμου μας. Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αρχικά προσκλήθηκε σε ορκωμοσία ο πρώτος αναπληρωματικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης του συνδυασμού “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” , κ. Κωνσταντίνος Μπουλιώνης ο οποίος με σχετική επιστολή, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θέρμης για την πρόσκληση ορκωμοσίας του, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να αναλάβει τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου, “τα οποία χρίζουν της απολύτου προσοχής και αφοσίωσης για την καλύτερη δυνατή προσφορά προς το έργο της δημοτικής αρχής και προς το Δήμο που τόσο αγαπάμε”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή. Σε αντικατάσταση του κ. Μπουλιώνη, σήμερα, ο Δήμαρχος Θέρμης προσκάλεσε το δεύτερο αναπληρωματικό κ. Γιώργο Αγγέλου, ο οποίος και αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Συνέχεια »

Απρ
20
2018

EISODOS AGIOY GEVRGIOY SXOLARIOYΤον Άγιο Γεώργιο, τον αποκαλούμενο από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως «Μεγαλομάρτυρα» και «Τροπαιοφόρο», έναν από τους πιο αγαπημένους αγίους σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο τιμούν στο Κάτω Σχολάρι του Δήμου Θέρμης. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Περιφορά και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου , Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής του προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλές παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καθιερωμένο μοίρασμα ψαριών, ελιών και ψωμιού μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Σχολαρίου.

Συνέχεια »

Απρ
20
2018

βιβλιοθήκη κατασκευη 1Με στόχο τη σωστή αλλά  και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας, συνεργείο του Τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, αποτελούμενο από ξυλουργούς, πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εργασίες αναβάθμισης των εσωτερικών χώρων στο Γραφείο Παιδείας και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα το συνεργείο των ξυλουργών του Τμήματος, πραγματοποίησε ήδη μικροεπισκευές και ειδικές αποθηκευτικές κατασκευές, ενώ παράλληλα δημιουργεί και νέες κατασκευές στα γραφεία των συγκεκριμένων κτιρίων. Ειδικότερα,  οι εργασίες περιλαμβάνουν αναλυτικά: την κατασκευή βιβλιοθηκών ή ντουλάπας όπου κρίθηκε απαραίτητο, χώρων αποθήκευσης και συρταριέρες, καθώς και βοηθητικά κάγκελα στις σκάλες του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς με στόχο την απρόσκοπτη και ασφαλέστερη λειτουργία τους. Συνέχεια »

Περισσότερα νέα

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης