Ιούλ
20
2018

paidi kai thalassa 6Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή παιδιών γεννημένα κατά τα έτη 2004 έως 2011, ολοκληρώθηκε το  Πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα 2018″ της ΔΕΠΠΑΘ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε διοργανωτές και ωφελούμενους. Οι αιτήσεις που είχαν εγκριθεί όπως είναι γνωστό άγγιξαν τις 700 και για τις δύο περιόδους. Αναλυτικά στο φετινό πρόγραμμα πήραν μέρος : την A’ εβδομάδα: 355 παιδιά, τη Β’ εβδομάδα: 340 παιδιά καθώς επίσης 25 συνοδοί, γυμναστές, 3 συνοδοί ναυαγοσώστες και ένας γιατρός. Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος της φετινής χρονιάς, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η διοίκηση της ΔΕΠΠΑΘ προσανατολίζεται όπως έχει ανακοινωθεί στην επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας του συγκεκριμένου προγράμματος σε μία επιπλέον περίοδο.

Συνέχεια »

Ιούλ
20
2018

deh 1Ο Δήμος Θέρμης ήταν από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που προχώρησε στην σύσταση ειδικής Επιτροπής με την υπ’αριθμ. 681/2018 απόφαση του Δημάρχου ΘΕΡΜΗΣ, σε εφαρμογή του άρθρου 36 Ν.4508/22.12.2017 (ΦΕΚ 200/22.12.2017 τ. Α΄) και της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/08.02.2018 (ΦΕΚ 474/14.02.2017 τ. Β΄). Σκοπός της Επιτροπής ήταν ο έλεγχος των αιτήσεων, η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, η χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και η εντολή άμεσης επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος των ευπαθών καταναλωτών που κατοικούν σε περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου μας και έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της κατάθεσης αιτήσεων κατοίκων του Δήμου μας με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες., κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημότες μας με σχετική ανακοίνωση.

Συνέχεια »

Ιούλ
20
2018

dasikoi xartes 2

Όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους κυρωμένους δασικούς χάρτες θα πρέπει να ρυθμιστούν έως και τις 8 Αυγούστου του 2020, προθεσμία που θα έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι παραγωγοί. Σύμφωνα δε με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας των οποίων οι δηλώσεις των τεμαχίων στην ΕΑΕ 2018 (ΟΣΔΕ) εμπλέκονται με Δασικούς χάρτες θα πρέπει να προβούν σε μια σειρά ενεργειών.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:

Οι ενέργειες που πρέπει να προβούν οι παραγωγοί των οποίων οι δηλώσεις τεμαχίων στην ΕΑΕ 2018 εμπλέκονται με Δασικούς χάρτες είναι:

1)Στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου (Τι πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ) αναγράφονται χρήσιμες πληροφορίες για τους πολίτες: http://www.ktimatologio.gr/forestmaps/Pages/das.aspx.

2)Τα διαθέσιμα εργαλεία είναι τα ακόλουθα:

Εφόσον η έκταση έχει χαρακτηριστεί ΔΑ ή ΧΑ (και δεν είναι ιδιωτικό χορτολίβαδο), τότε μπορεί ο πολίτης ως τις 08/08/2020: 1.Να υποβάλλει αίτηση ατελώς στο Δασαρχείο της περιοχής: είτε για εξαγορά της έκτασης εφόσον η εκχέρσωση έχει γίνει προ του 1975, είτε για χρήση (έγκριση επέμβασης) της έκτασης εφόσον η εκχέρσωση έχει γίνει μέχρι το 2007.

Συνέχεια »

Ιούλ
20
2018

moysikotherapeia 2Την πρόσληψη εκατόν είκοσι οκτώ  ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που θα εργαστούν ως ωρομίσθιο καλλιτεχνικό – διδακτικό προσωπικό για την υλοποίηση των δράσεων και τη λειτουργία των Διευθύνσεων Ωδείου, Θεάτρου, Εικαστικών, Πολιτιστικών Δράσεων και της Σχολής Χορού   ανακοινώνει η ΔΕΠΠΑΘ για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-2019. Δείτε την περίληψη της προκήρυξης. Συνέχεια »

Ιούλ
19
2018

agia paraskeyh 1Ο Δήμαρχος Θέρμης κ.Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής κ. Μαρία Τζιουβάκα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, ο Αθλητικός Σύλλογος “ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ”, η εκκλησιαστική επιτροπή και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στην Τοπική Κοινότητα. Προς τιμήν της Πολιούχου του χωριού έχει προγραμματιστεί ένα εορταστικό διήμερο, που αναμένεται να πλαισιωθεί και φέτος από πλήθος συνδημοτών μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζεται ακολούθως :

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 / Ώρα 7:00 μ.μ. /
Αρχιερατικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής συνοδεία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.(Κ.Π. Βασιλικών)

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 / Ώρα 9:30 μ.μ. /
Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής. Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 / Ώρα 9.30 μ.μ. /Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής
Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστεράς
Ακολουθεί παραδοσιακή βραδιά.

Ιούλ
19
2018

poyrsanidoy ekdhlwshΟ Δήμαρχος Θέρμης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αντωνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προφήτη Ηλία, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις διήμερες εκδηλώσεις στις 19 και 20 Ιουλίου στο Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία. Το πρόγραμμα του εορταστικού διημέρου του Προφήτη Ηλία στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Αντωνίου περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις :

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη 19/07/2018,
20.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας
και στις 21.00 μ.μ. Περιφορά της Ιερής Εικόνας.

Παρασκευή 20/07/2018, 20.00 μ.μ. Εσπερινός
και στις 20.30 Παράκληση στον Προφήτη Ηλία.

Αμέσως μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων, θα ακολουθήσει παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Ιούλ
19
2018

profhths hliasΜε Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία του Κάτω Σχολαρίου του Δήμου Θέρμης.
Το διήμερο εορταστικό πρόγραμμα στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Σχολαρίου στις 19 και 20 Ιουλίου 2018 περιλαμβάνει πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, το καθιερωμένο μοίρασμα ψαριών, ελιών και ψωμιού και άφθονο παραδοσιακό γλέντι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
20.00 Περιφορά Ιερής Εικόνας του Προφήτη Ηλία γύρω από το δασύλλιο
20.30 Εκδήλωση από το Σύλλογο Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κάτω Σχολαρίου – Παραδοσιακό γλέντι

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

07.30 Όρθρος μετά Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας
09.30 Παραδοσιακό μοίρασμα ψαριών, ελιών και ψωμιού.

Ιούλ
19
2018

EMPOROI - DHMOI 3Με στόχο τη συμμετοχή στην ανοιχτή Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, με τίτλο “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου”, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση, υπό το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τη συμμετοχή του Εμπορικού κόσμου της Θέρμης. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης αναπτύχθηκαν οι στόχοι της Δράσης που είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται μία μοναδική ευκαιρία για την υλοποίηση μιας σειράς αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο του Δήμου, καθώς και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών/πελατών και την αύξηση της επιχειρηματικότητας, που ως στόχο θα έχουν να μετασχηματίσουν την εμπορική περιοχή της πόλης μας σε ένα Έξυπνο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Smart City Open Mall).

Συνέχεια »

Περισσότερα νέα

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης