Νοέ
18
2019

Ένα ταξίδι στη Ρώμη, την αιώνια πόλη, μέσα από μια ερωτική ιστορία υπόσχεται η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Παυλικιάνη «Ο άνθρωπος που γύρισε από τη Ρώμη» το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Πεσματζόγλου, εκπαιδευτικός-διευθυντής δημοτικού σχολείου και Αγγελική Πετράκου, συγγραφέας. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Ρούλα Τζώνου, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος
Αποσπάσματα θα διαβάσουν μέλη της θεατρικής ομάδας “Θεάτρου Όραμα” – Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα η Ηλιάννα Αγρογιάννη , η Κατερίνα Γιάμπαστου και η Σμαρώ Τσιφουτίδου. Συνέχεια »

Νοέ
18
2019

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε φέτος η εκπαίδευση των παιδαγωγών των δημοτικών παιδικών σταθμών Θέρμης, οι οποίοι παρακολούθησαν ανοιχτές εκδηλώσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης που υλοποίησαν οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις πληροφόρησης και ενημέρωσης με εκπαιδευόμενους τους παιδαγωγούς του Δήμου μας, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων σενάρια και ερωτήσεις αξιολόγησης γνώσεων, αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης της παρέμβασης. Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και φέτος κατέγραψαν, στο πλαίσιο των ενημερωτικών σεμιναρίων,  μία αμείωτη ανάγκη των παιδαγωγών μας και ένα έντονο ενδιαφέρον για την εκπαίδευσή τους, σε θέματα που άπτονται των πρώτων βοηθειών, ανάπτυξης δεξιοτήτων ορθής αναγνώρισης και αξιολόγησης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στο χώρο των παιδικών σταθμών.

Συνέχεια »

Νοέ
18
2019

Θέρμη η εν τω Θερμαίω κόλπω οικημένη»
Ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια στην περιοχή του Δήμου Θέρμης

Η ιστορία του δήμου Θέρμης από την προϊστορία μέχρι και την οθωμανική περίοδο θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν ο δήμος Θέρμης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (ΕΦΑΠΕΘ) με τίτλο «Θέρμη η εν τω Θερμαίω κόλπω οικημένη».

Οι επιστήμονες, που εργάστηκαν σε πολύχρονες αρχαιολογικές έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Θέρμης, παρουσιάζουν την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:30 έως τις 14:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία, που προέκυψαν από τις ανασκαφές. Στην ημερίδα θα ενημερωθούμε για θέματα και μελέτες από το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, καθώς και ιδιαίτερα θέματα που αναφέρονται σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Στόχος είναι οι κάτοικοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται, να λάβουν μία σύντομη, αλλά περιεκτική γνώση όλου του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής.

Ένα από αυτά είναι το έργο της αποκατάστασης και συντήρησης από την αρχαιολογική υπηρεσία του ναού του Αγίου Ανδρέα, στην Περιστερά. Ο ναός που χρονολογείται από το 870 – 871 αποτελεί μοναδικό μνημείο αυτής της αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Συνέχεια »

Νοέ
18
2019

Ο Σύλλογος  Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Τριαδίου “Άγιος Γεώργιος” σε συνεργασία με την AGROTECH ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία,  με τίτλο:

“Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019,  στο Πολιτιστικό κέντρο Θέρμης στις 18:00 το απόγευμα.  Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Αθανάσιος Τσιούρας, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Νοέ
18
2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 η προγραμματισμένη συνάντηση της Διοίκησης του ΝΠΔΔ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Θέρμης με εκπροσώπους της Γ΄ ηλικίας στο δημοτικό σχολείο Περιστεράς.

Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης – συζήτησης ήταν η δημιουργία νέας αυτόνομης δομής Κέντρου Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται στην περιοχή της Περιστεράς, που διαθέτει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς των ηλικιωμένων συνδημοτών μας.

Συνέχεια »

Νοέ
18
2019

Κίνηση αγάπης, στοργής και ανθρωπιάς από το ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ για τα παιδιά του παιδικού χωριού SOS .
Αυτά τα Χριστούγεννα τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων υποστηρίζουν το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο.
Πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία του ΚΑΠΗ Θέρμης για να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών των Παιδικών Χωριών SOS εν όψει των εορτών.
Αυτά τα Χριστούγεννα το ΚΑΠΗ Θέρμης “ντύνει” με χαμόγελα τα παιδιά τoυ Παιδικού Χωριού SOS!
Η εποχή του χρόνου που κάθε παιδί περιμένει με ανυπομονησία… βρίσκεται πολύ κοντά! Αν κι εσύ θέλεις αυτά τα Χριστούγεννα,να συμβάλεις στην πρωτοβουλία του ΚΑΠΗ Θέρμης και να τα κάνεις ξεχωριστά για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού sos, πρόσφερε από το περίσσευμά σου είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο ΚΑΠΉ Θέρμης στην οδό Ιασονίδου 19.

Νοέ
18
2019

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη με τίτλο “Μάρτυρες … 100 χρόνια μετά” παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ταγαράδων στις 7 το απόγευμα.
Οι «Μάρτυρες…100 χρόνια μετά» , είναι συνεντεύξεις με επιζήσαντες της Γενοκτονίας. Πρόκειται για συνεντεύξεις που ο δημοσιογράφος συγκέντρωσε στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας από πρόσφυγες της πρώτης γενιάς. Άλλες δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, άλλες ακούστηκαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλες προβλήθηκαν στην τηλεόραση. Κοινός παρονομαστής είναι ο Πόντος και τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το βιβλίο θα προλογίσει ο ομότιμος καθηγητής κ. Κώστας Φωτιάδης.
Κατά την εκδήλωση θα γίνει και η προβολή του εκπληκτικού ντοκιμαντέρ ” Η μπάντα …”, που είναι βασισμένο στο βιβλίο που έγραψε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, από την Κερασούντα.

Συνέχεια »

Νοέ
15
2019

Για πέμπτη συνεχή χρονιά,η αγορά της Θέρμης θα κινηθεί σε ρυθμούς «Λευκής νύχτας», με προσφορές , κινητικότητα και ζωντάνια.
Με το Χρήστο Φερεντίνο να αναλαμβάνει την παρουσίαση, στις 7 Δεκεμβρίου 2019 ανοίγει τις πύλες της  η φετινή 5η “λευκή νύχτα” στη Θέρμη, η όμορφη γιορτή καταναλωτών και εμπόρων,  που καταφέρνει κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερο να ενισχύει σημαντικά  την τοπική μας αγορά και να σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας σε ‘ολους όσους συμμετέχουν σε αυτή.

Το φετινό όμορφο εορταστικό  “πανηγύρι”,   θα τα έχει όλα…. χρώματα και μουσικές, Λούνα Πάρκ για τους μικρούς μας φίλους, ξυλοπόδαρους και ταράνδους, μασκότ, Άι Βασίληδες, νερόφουσκες, μπαλόνια και face painting, και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής μας αλλά και επισκεπτών, μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Συνέχεια »

Περισσότερα νέα

© Ανάπτυξη και Σχεδίαση: υπηρεσία Πληροφορικής Δήμου Θέρμης και Ερευνητική ομάδα URENIO Περιεχόμενο: γραφείο τύπου Δήμου Θέρμης