«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την εγκληματική φασιστική ρατσιστική επίθεση εναντίον μεταναστών στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Βασιλικών, από τραμπούκους της ‘Χρυσής Αυγής’. Είναι ένα ακόμα κρούσμα τέτοιας συμπεριφοράς, στην περιοχή μας, λίγους μήνες μετά από αυτό της Νέας Ραιδεστού.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης που αποτελούν κομμάτι των ανέργων στη χώρα μας.

Χαιρετίζουμε την στάση των κατοίκων των Βασιλικών που με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες την ώρα της επίθεσης απομόνωσαν και εκδίωξαν τους θρασύδειλους τραμπούκους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματικών στοιχείων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία των Βασιλικών και του Δήμου μας :

–        Να απομονώσουν και να καταγγείλουν το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της ‘Χρυσής Αυγής’ και τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία της όπου ξαναεμφανιστούν να ‘δρουν’.

–        Να μην ανεχθούν σε καμιά περίπτωση τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες.

–        Να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες όπως και σε κάθε εργαζόμενο της περιοχής μας που υποφέρει.

Ο Δήμος Θέρμης και οι κοινωνικές υπηρεσίες του θα είναι σε επαγρύπνηση και σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και την Επιτροπή Πολιτογράφησης του Νομού θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής του χώρου.»


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο